NL / FR

DS VIRGIN RACING EINDIGT SEIZOEN POSITIEF MET PODIUMPLAATS VOOR JOSÉ MARÍA LÓPEZ

Een derde positie voor José María López in de ultieme manche van het seizoen van de Formula E in Montréal, terwijl Sam Bird in deze wedstrijd en op het kampioenschap vierde eindigt.

José María López eindigt op de ultieme manche van het seizoen 2016/2017 zijn eerste campagne in de Formula E met een tweede podiumplaats. Teamgenoot Sam Bird neemt de vierde plaats in het klassement in waardoor DS Virgin Racing op het kampioenschap een vierde plaats behaalt. Dit resultaat is de bekroning van een historische campagne voor het team met zes podiumplaatsen, waarvan twee overwinningen, twee polepositions en twee beste rondetijden.

Sam Bird behaalde een spectaculaire tijd in de eerste manche in Montréal en zat de volgende dag nog in het ritme. Hij kwalificeerde zich voor de superpole-shootout en sleepte de tweede plaats in de wacht, net achter zijn rivaal voor de derde positie van het kampioenschap, Felix Rosenqvist. José María López vertrok in de eerste kwalificatiegroep en moest zich tevreden stellen met een elfde plaats.

Sam Bird behaalde een spectaculaire tijd in de eerste manche in Montréal en zat de volgende dag nog in het ritme. Hij kwalificeerde zich voor de superpole-shootout en sleepte de tweede plaats in de wacht, net achter zijn rivaal voor de derde positie van het kampioenschap, Felix Rosenqvist. José María López vertrok in de eerste kwalificatiegroep en moest zich tevreden stellen met een elfde plaats.

Bij de start van deze laatste wedstrijd met zesendertig rondes viel Sam Bird aan en nam hij de derde plaats in, terwijl José María López een opening vond en de zesde plaats veroverde. De Brit raakte in de derde ronde een muur waardoor zijn stuurinrichting beschadigd raakte. In deze omstandigheden werd een eerste plaats moeilijker en het energiemanagement had eronder te lijden. Toch slaagde hij erin om vanaf de 17e ronde de vierde plaats in de rangschikking in te nemen. José María López volgde een ronde later. Na de stops bekleedden de twee piloten van DS Virgin Racing een derde en vierde positie.

In de laatste rondes moest Rosenqvist de eerste positie opgeven en kwam hij onder druk te staan van Sam Bird. Maar doordat de Brit minder energie ter beschikking had, slaagde hij er niet in om aan te vallen. Hierdoor kon José María López offensief beginnen rijden en de derde plaats overnemen. Toen hij er niet in slaagde om Rosenqvist bij te houden, sleepte de Argentijn een tweede podiumplaats in de wacht, vlak voor teamgenoot Sam Bird.

“Ik ben tevreden met het resultaat, vooral na wat er gisteren gebeurde”, aldus José María López. “Het is een mooie afsluiter van het seizoen. Ik meet het verschil tussen de wagen die ik vroeger had en die van Montréal. Het team heeft een buitengewone prestatie neergezet. Het was redelijk frustrerend om in de eerste kwalificatiegroep te vertrekken omdat we niet al het potentieel van de DSV-02 hebben kunnen laten zien. Maar het was een mooie wedstrijd. Het was fijn om dit seizoen samen te werken met DS Virgin Racing. ”

Sam Bird vervolgt: “Het was een mooie laatste wedstrijd. Helaas tikte ik de muur aan in mijn eerste relais en was mijn wagen beschadigd. Ik ben defensief blijven rijden en kon niet het gehoopte resultaat behalen. Ik zou mijn team willen bedanken voor alles wat ze dit seizoen hebben gedaan, om zo’n mooi kampioenschap te hebben gereden en ik zou ook José willen feliciteren. ”

 

Alex Tai, Team Principal: “Ik wil José feliciteren met zijn schitterende podiumplaats vandaag en zijn succes in zijn eerste Formula E-seizoen. Ook proficiat voor Sam met zijn buitengewone prestaties tijdens deze twaalf wedstrijden, met zijn twee overwinningen in New York en natuurlijk ook proficiat aan het hele team voor hun engagement en vele werk. Ons succes zou niet mogelijk geweest zijn zonder zo’n toegewijd team, met betrokken partners. Wij kijken ernaar uit het vierde seizoen van dit kampioenschap op dit elan verder te zetten. ”

 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “Het tweede seizoen van DS Performance in de Formula E eindigde met een nieuwe podiumplaats. In twaalf wedstrijden hebben we zes trofeeën binnengehaald, waaronder twee overwinningen die in New York de toon hebben gezet! Gedurende het hele seizoen heeft het team de prestaties van de DSV-02 verder ontwikkeld, waardoor we regelmatig konden meestrijden voor de overwinning. Het was het jaar van de technologische vooruitgang en de kleuren van het merk hebben in vier continenten kunnen schitteren. Bedankt aan ons team van DS Virgin Racing, aan TOTAL en aan onze partners. ”

Seizoen 2017/2018 van het kampioenschap van de Formula E van de FIA gaat binnen 125 dagen, op 2 december, van start in Hong Kong. De eerste collectieve tests staan gepland vanaf 2 oktober in Valencia.

DS VIRGIN RACING WIL IN MONTREAL ZIJN ZEGEREEKS VOORTZETTEN.

Na in New York de tegenstanders te hebben overklast, ziet DS Virgin Racing de laatste race van het seizoen 2016/2017 met vertrouwen tegemoet.Het team stelt zich als doel nieuwe overwinningen binnen te halen voor het eerste Formule E event in Montreal op 29 en 30 juli. José María López maakt zijn comeback voor deze laatste manche van de kalender.

Na de dubbelslag in New York maakt Sam Bird geen geheim van zijn ambities: "We willen op ons elan doorgaan in Montreal. We hebben twee opeenvolgende races gewonnen, waarom dan geen drie of vier? In New York beleefden we een fantastisch weekend. Het team vertrouwde me een zeer performante en energiezuinige eenzitter toe. Niets belet ons om onze uitstekende prestaties te herhalen in Canada."


Voor dit laatste weekend van het seizoen zal Sam Bird José María López aan zijn zijde terugzien. In New York werd de Argentijn vervangen door Alex Lynn, die een schitterende poleposition behaalde bij zijn debuut in de Formule E.

José María López legt uit: "Het is jammer dat ik de races in New York moest missen, maar het team leverde schitterend werk af en ik moet Sam feliciteren. Ik kijk uit naar mijn comeback in de auto. Blijkbaar zijn we slagvaardiger dan ooit en ik wil het team echt graag helpen om met een goed resultaat te eindigen."


In New York vestigde het team een nieuw record met 56 punten in één wedstrijd. DS Virgin Racing versterkte zijn vierde plaats in de rangschikking en is nog slechts 29 punten verwijderd van het podium. Bovendien behoort Sam Bird tot de vier piloten die mathematisch nog de titel kunnen behalen.


Het circuit van Montreal langs de Saint-Laurent maakt veertien bochten rond de Avenue Viger Est en het Maison de Radio-Canada, om vervolgens terug te keren naar de Boulevard René Levesque Est. Op het programma staan twee races over verschillende afstanden: 35 rondes zaterdag en 37 zondag, met een maximumsnelheid van 210 km/u.

Alex Tai, Team Principal: "New York zal een bijzondere plaats blijven voor ons. We willen op dit elan doorgaan in Montreal. Berlijn was een keerpunt en we weten dat we nu sterk genoeg zijn om opnieuw te winnen."

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: "Na de glansprestaties van het team tijdens de vorige races willen we ook in de laatste twee manches in Montreal triomferen. De piloten en ingenieurs hebben al zeer hard in onze simulator gewerkt om het circuit te leren kennen en tot de perfecte afstellingen te komen. Elke race is anders en we weten dat we ook onverwachte problemen moeten kunnen oplossen. Dit vergt veel werk en ervaring. Geen enkele overwinning is gemakkelijk, en zeker de volgende niet."


De elfde en twaalfde manche in het FIA Formule E kampioenschap worden op 29 en 30 juli in Montreal gereden.


Om zo goed mogelijk te kunnen aanknopen bij het succes van DS Virgin Racing in het begin van dit seizoen, kan iedereen stemmen om Sam Bird of José María López een FanBoost te geven. Dat kan via de officiële app, via de website www.fiaformulae.com/fanboost of via Twitter en Instagram door de hashtag #Fanboost gevolgd door #SamBird of #JoseMariaLopez te posten! Vorig seizoen was DS Virgin Racing de renstal die de meeste #Fanboosts ontving!

TWEEDE OVERWINNING VOOR SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING• Sam Bird verlaat New York met 53 punten extra op zijn palmares en kan zich zo voorbereiden op de laatste races van het seizoen 2016/2017 als kandidaat voor de titel.

• DS Virgin Racing vestigt met de twee overwinningen op rij een opgemerkt puntenrecord.

• Het allereerste wedstrijdweekend in de straten van New York is een enorm succes met spannende races en volle tribunes.

SAM BIRD NEW YORK

De vanuit poleposition vertrokken Sam Bird eiste vandaag voor de tweede keer op rij de overwinning op in de straten van New York. De Britse rijder behaalde een opmerkelijke dubbel voor DS Virgin Racing, dat een nieuw puntenrecord vestigt voor één enkele meeting. Met nog slechts twee manches te gaan, doet Sam Bird zo weer mee voor de titel.

 

DS Virgin Racing begint de dag voor de volle tribunes in Brooklyn met opnieuw een poleposition. Na Alex Lynn gisteren is het vandaag Sam Bird die de snelste is in de Super Pole.

 

Aan het begin van de race kan de Brit bij het naderen van de eerste bocht zijn positie niet verdedigen tegen Felix Rosenqvist. De eerste ronden zijn lastiger voor Alex Lynn, die snel plaatsen verliest ondanks een snelle start vanop de zevende rij. Na het neutraliseren van de race bij de negende passage herhaalt Sam Bird zijn priemende aanval van de dag voordien door weer de eerste plaats te bemachtigen via de binnenkant van de haarspeldbocht.

 

Ondertussen moet Alex Lynn opgeven door een elektrisch probleem. Hij staat stil op het circuit en dus wordt de race opnieuw geneutraliseerd, waarvan de rivalen van Sam Bird profiteren om er in de pits voorbij te gaan. DS Virgin Racing reageert snel om de leider al vanaf de volgende ronde terug te laten komen om voor het peloton te blijven dat tegengehouden wordt door gele vlaggen. 

De tweede helft van de race wordt een test in energiebeheer om de 49 ronden tot aan de zwart-wit geblokte vlag af te leggen. Sam Bird komt over de eindstreep met elf seconden voorsprong op de tweede en behaalt daarmee over het hele weekend in totaal 56 punten voor DS Virgin Racing.

 

"Ik ben nog in shock," vertelt Sam Bird, die nu vijf overwinningen op zijn naam heeft staan. "Wat een weekend! En wat een schitterende eenzitter die het DS Virgin Racing-team me heeft gegeven! De race was langer dan gisteren en daarom was ik bang voor problemen rond energiebeheer, maar alles was perfect onder controle. De pitstop was het sleutelmoment, maar we hebben het goed aan boord gelegd om voorop te blijven. Ik ben blij voor het team, vooral voor de ingenieurs en de mecaniciens, die zeer hard gewerkt hebben om dit doel te behalen."

 

Alex Lynn voegde er nog aan toe: "Ik wil graag DS Virgin Racing danken voor de kans die ik heb gekregen. Ik ben trots op wat ik heb kunnen bijdragen tot het team, zoals een poleposition, en ben blij met hun resultaten van dit weekend."

 

Alex Tai, Team Principal, verklaarde: "Het was een fantastisch weekend voor het team en al onze partners. De eerste renstal zijn die wint in New York, is ongelofelijk, en dan ook nog de dubbel behalen is helemaal onvoorstelbaar! Sam, Alex, onze ingenieurs en de mecaniciens hebben een buitengewone prestatie neergezet. Ze hebben het echte potentieel van de DSV-02 laten zien. We gaan ons nu concentreren op Canada om het seizoen goed af te sluiten."

 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur DS Performance, voegde er nog aan toe: "Dit is een fantastische prestatie van het DS Virgin Racing-team. De twee overwinningen zijn een bevestiging van de vooruitgang die de laatste maanden geboekt werd. De resultaten van het weekend laten zien dat onze wagen snel is in de kwalificaties en ook qua energieverbruik zeer efficiënt is. Dat is het gevolg van onze inspanningen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling tijdens testsessies en sessies in onze simulator. Ik wil graag het team van DS Performance en de Division PSA Motorsport danken voor hun uitstekende werk."

 

De laatste twee races (manche 11 en 12) van het FIA Formula E Championship 2016/2017 worden gereden op 29 en 30 juli in Montréal (Canada). 


Formule E 2016/2017: ePrijs van New York (Manche 10) – Resultaten

1. Sam Bird, DS Virgin Racing, 49 ronden

2. Felix Rosenqvist, Mahindra, +11,381 s

3. Nick Heidfeld, Mahindra, +12,319 s

4. Pierre Gasly, Renault e.dams, +12,355 s

5. Lucas di Grassi, ABT Schaeffler Audi Sport, +23,451 s

6. Nicolas Prost, Renault e.dams, +30,470 s

7. Tom Dillmann, Venturi, +41,862 s

8. Jean-Eric Vergne, TECHEETAH, +52,292 s

9. Robin Frijns, Andretti Formula E, +1:00,475 s

10. Jérôme D'Ambrosio, Faraday Future Dragon Racing, +1:12,659 s 


Rijdersklassement (10/12)

1. Sébastien Buemi, 157 punten

2. Lucas di Grassi, 147 punten

3. Felix Rosenqvist, 104 punten

4. Sam Bird, 100 punten

5. Nicolas Prost, 84 punten

6. Nick Heidfeld, 78 punten

7. Jean-Eric Vergne, 74 punten

8. Jose Maria Lopez, 50 punten

9. Daniel Abt, 47 punten

10. Nelson Piquet Jr, 33 punten

Teamklassement (10/12)

1. Renault e.dams, 259 punten

2. ABT Schaeffler Audi Sport, 194 punten

3. Mahindra Racing, 182 punten

4. DS Virgin Racing, 153 punten

5. TECHEETAH, 94 punten

6. NEXTEV NIO, 59 punten

7. Andretti Formula E, 30 punten

8. Faraday Future Dragon Racing, 30 punten

8. Andretti Formula E, 30 punten

9. Venturi Formula E Team, 28 punten

10. Panasonic Jaguar Racing, 21 punten

 

FIA Formula E Kampioenschap 2016/2017 - Parijs

DS VIRGIN RACING OP HET PODIUM IN PARIJS

José María López staat voor het eerst op een podium in de Formule E nadat hij als tweede finishte in de ePrix van Parijs. Net als in Monaco rijdt Sam Bird de snelste rondetijd tijdens de race. Het concurrentievermogen van DS Performance werd toegejuicht in een uitverkochte thuisrace.

De ePrix van Parijs, die op voorhand volledig was uitverkocht, wordt gekenmerkt door de tweede plaats van José María López en een tweede opeenvolgende beste rondetijd van Sam Bird. DS Virgin Racing neemt de vierde plaats in het FIA Formule E-kampioenschap 2016/2017 opnieuw over.

Bij zijn eerste deelname op het 'Circuit des Invalides' in hartje Parijs behaalt José María López zijn eerste podiumplaats in de 100% elektrische competitie, na slechts zes races in deze discipline.

De piloten van DS Virgin Racing stonden in de derde en achttiende rij aan de start van de race van 49 rondes. De Argentijn heeft zich gekwalificeerd op de derde plaats in de Super Pole, terwijl de Brit – als eerste in actie via loting – te maken kreeg met complexere circuitomstandigheden.

 

Vanaf de start leek het podium een feit. Bij het doven van de lichten gaan de piloten voorzichtig van start en rijdt het peloton op een normale manier verder tot er zich net voor half-koers een aanrijding voordoet tussen Lucas di Grassi en Antonio Felix. Na het verwisselen van eenzitter zorgt het uitrijden van Jean-Eric Vergne ervoor dat José María López zich op de tweede plaats nestelt. De race wordt stilgelegd door de safetycar na een tweede incident veroorzaakt door Di Grassi.

 

Wanneer hij van het podium stapt, geeft José María López uitleg: "Het is de eerste keer sinds het seizoensbegin dat we een race kennen zonder gedoe. Ik geloof dat we ons potentieel vanaf Mexico getoond hebben. In Monaco ontbrak het ons wat aan geluk. Ik leer elke manche bij en we werken heel hard, samen met de ingenieurs. Ik ben dus gelukkig met deze eerste podiumplaats en het is een fantastisch resultaat voor het team in de straten van Parijs. "

 

Sam Bird gaat verder: "We hebben een interessant potentieel getoond dat zich niet direct uit in een resultaat. De beste rondetijd rijden – en een bonuspunt sprokkelen – is maar een magere troost. Maar we komen nog sterker terug in de volgende races in Berlijn. "

Deze tweede editie van de ePrix in Parijs heeft alle verwachtingen overtroffen met een open en gratis eVillage gedurende twee dagen.  Rond de stand van DS Automobiles, waar de DS 7 CROSSBACK, DS E-TENSE en DSV-02 uitgestald werden, hebben de toeschouwers kunnen genieten van de actie op het circuit en van verschillende ontmoetingen met de piloten in het hart van de Franse hoofdstad.

 

Team Principal van DS Virgin Racing, Alex Tai, legt uit: "Het hele team en de piloten hebben deze race perfect voorbereid. We hadden het nadeel aan de start te staan van de eerste twee kwalificatiegroepen die geleid hebben tot een zeer Franse top 3, zowel qua teams als qua piloten. De race was bewogen en werd beëindigd met een neutralisatie zodat Pechito een eerste podiumplaats binnenhaalde. Zijn tweede plaats is echt verdiend. Bravo aan onze beide piloten en aan het hele team. "

 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur de DS Performance, voegt eraan toe: "Het is een uitstekend resultaat in de straten van Parijs. Na twee moeilijke manches zijn we blij dat we onze prestaties en het vertrouwen in onze eenzitter kunnen bevestigen. Dit is bijzonder veelbelovend voor de volgende races. We weten dat we onze piloten van een competitieve auto voorzien. "

 

Yves Bonnefont, Algemeen Directeur van het merk DS, besluit: "Wat een week voor DS met deze fabuleuze podiumplaats na de voorstelling van de Presidentiële DS 7 CROSSBACK en de geweldige parade van DS Virgin Racing in de straten van Parijs! Het is een mooie manier om voor de ogen van onze fans hogerop te klimmen in het kampioenschap. "

 

De zevende en achtste races van het Formule E-seizoen vinden plaats op 10 en 11 juni op de luchthaven Tempelhof van Berlijn.

 

FIA Formule E – ePrix van Parijs – Voorlopige resultaten

1

Sébastien

BUEMI

José Maria

LOPEZ

3

Nick

HEIDFELD

4

Felix

ROSENQVIST

5

Nicolas

PROST

6

Robin

FRIJNS

7

Nelson

PIQUET JR

8

Tom

DILLMANN

9

Mitch

EVANS

10

Stéphane

SARRAZIN

11

Esteban

GUTIERREZ

12

Oliver

TURVEY

13

Daniel

ABT

14

Mike

CONWAY

15

Adam

CARROLL

16

Sam

BIRD

Lucas

DI GRASSI

 

Jérôme

D'AMBROSIO

 

Jean-Eric

VERGNE

Antonio Felix

DA COSTA

DS Virgin Racing zet Parijs onder spanning

Na de beste rondetijd te hebben gereden tijdens de race in Monaco, zonder dat daarbij de andere doelstellingen werden behaald, is DS Virgin Racing klaar om op de voorposten te treden in de straten van de Franse hoofdstad. Sam Bird en José María López zijn de twee piloten van de DSV-02 die op een aantal kilometer van Les Invalides werd ontworpen.

 

 

Voor de eerste keer volgen twee evenementen van de Formule E zich in een week op. Een paar dagen na het Prinsendom Monaco te hebben verlaten, strijkt het team neer in Parijs. De piloten hebben ervan geprofiteerd om een bezoek te brengen aan de werkplaatsen van DS Performance in Satory, om tests uit te voeren in de simulator en op die manier de race van zaterdag voor te bereiden.

De ePrix van Parijs zal beslecht worden in 49 rondes op een circuit van 1,93 km met veertien bochten rond Les Invalides. De piloten zullen de maximumsnelheid van 190 km/u halen vóór de eerste bocht en zullen vertragen tot 40 km/u in bocht 7.

 

Vorig jaar stond DS Virgin Racing op de polepositie en haalde het een podiumplaats binnen. Het Frans-Britse team mikt voor deze tweede editie, die weer heel wat toeschouwers op de been zal brengen, opnieuw op een podiumplaats. Voor de piloten is de manche in Parijs de gelegenheid om veel meer in de media te komen en op vrijdag deel te nemen aan een extra handtekensessie.

 

De ePrix van Parijs is de thuisrace van DS. Het in Parijs geboren merk zal het publiek ontvangen in zijn stand in de eVillage, waar de DS E-TENSE, de eenzitter DSV-02 en de DS 7 CROSSBACK te bewonderen zullen zijn. DS heeft op woensdagnamiddag ook een parade georganiseerd in de straten van de Franse hoofdstad.

 

Sam Bird: "De beste rondetijd optekenen in Monaco heeft aangetoond dat we competitief zijn, maar we hadden nog veel beter gekund. Het is belangrijk dat we niet te lang blijven stilstaan bij dit resultaat en dat we ons concentreren op de volgende race. Vorig jaar stond ik in polepositie en als alles goed gaat, zouden we opnieuw de strijd moeten kunnen aangaan voor een podiumplaats. "

José María López: "Ons doel is een goed resultaat neer te zetten. We hebben ons goed voorbereid voor de ePrix van Parijs en we leren elke race nog bij. Ik kijk ernaar uit om mijn eerste ePrix op Franse bodem te rijden en ik hoop dat we grote ogen zullen gooien. "

 

Alex Tai, Team Principal: "Het team heeft hard gewerkt om de ePrix van Parijs voor te bereiden. Het is perfect voor de fans om twee races zo kort bij elkaar te hebben. We blijven in het ritme van het kampioenschap. Het zal ook een mooie kans voor ons zijn om na een frustrerend resultaat in Monaco punten binnen te halen. "

 

Xavier Mestelan Pinon: "Uiteraard is de ePrix van Parijs een belangrijke afspraak voor DS. We staan te popelen om onze avant-gardistische technologie te onthullen in de bakermat van het merk. Ook al heeft deze race een bijzondere betekenis, toch bereiden we hem voor zoals alle andere: met veel zorg en dezelfde strijdvaardigheid. Ik kan hieraan toevoegen dat we meer dan ooit klaar zijn om een goed resultaat neer te zetten met onze DSV-02. "

 

Om ten volle deel te nemen aan het succes van dit seizoensbegin van DS Virgin Racing, kan eenieder stemmen om Sam Bird of José María López een FanBoost te bezorgen. Hiervoor kunt u terecht op de officiële applicatie, de website www.fiaformulae.com/fanboost of op Twitter en Instagram, door de hashtag #Fanboost gevolgd door #SamBird of #JoseMariaLopez te sturen! Vorig seizoen was DS Virgin Racing de renstal die de meeste #Fanboost ontving. Laten we die prestatie dit jaar nog eens herhalen!

 

EEN BESTE RONDETIJD IN MONACO OP WEG NAAR PARIJS

DS Virgin Racing zet de beste rondetijd neer tijdens de ePrix van Monaco 2017 en haalt met Sam Bird één punt binnen in het kampioenschap. Beide piloten waren slachtoffer van incidenten in het begin van de race en geen van beide heeft dus de finish gehaald. Volgende afspraak over een week in de straten van Parijs!

 

Na veelbelovende vrije testritten stond het team met grote ambities aan de start in Monaco. Maar door een temperatuurdaling slagen noch Sam Bird noch José María López erin om de banden op te warmen. Daardoor halen ze de Super Pole niet, met een zevende tijd voor de Argentijn en een tiende plaats voor de Brit.

Met de chaos van de ePrix van Monaco 2015 in het achterhoofd, hebben de teams geen vertrouwen in de eerste bocht. Dit jaar stelt iedereen zich eerder voorzichtig op, maar de lage snelheden leiden tot een opstopping waardoor een piloot López aanrijdt. Hij kan een botsing met de eenzitter voor hem niet meer vermijden.  Terwijl de Argentijn er met beschadigde voor-, en achtervinnen doorkomt, rijdt Sam Bird langs de buitenkant van de bocht voorbij om zich op de zevende plaats te vestigen.

 

Bird rijdt snel en zet Maro Engel onder druk, maar beschadigt zijn ophanging en rijdt onmiddellijk binnen in de pit. Het team slaagt erin de ophanging in een recordtijd te repareren, maar wanneer de Brit terug het circuit oprijdt, rijdt ook López de pits binnen om zijn twee vinnen te vervangen.

 

Met drie rondes achterstand gooit Sam Bird het over een andere boeg en probeert hij de beste rondetijd in de race neer te zetten. Dankzij de prestaties van de DSV-02 slaagt hij daar, in de 24e ronde, ook in. José María López rijdt in ronde 43 opnieuw de pit binnen om zijn voorvin en zijn bandendruk beter af te stellen.

In de vijftigste ronde rijdt de Brit direct de pits binnen nadat hij aan 'Piscine' het achterste van zijn eenzitter verloren heeft.

 

Sam Bird: "Het was een complexe dag. Ik heb problemen gehad met mijn achterbanden in het begin van de race, maar ik ben toch prima vertrokken en alles leek goed te zitten. Wanneer de auto achteraan oververhit begon te raken, had ik heel veel overstuur. Ik wist dat mijn race met drie rondes achterstand gereden was. We konden alleen nog een punt scoren met de beste rondetijd. Gelukkig zijn we daarin geslaagd. "

 

José María López: "Ik wilde een race zonder problemen. Ik had goede vrije testsessies gereden zonder de minste fout. Ik heb nog werk om de auto goed te begrijpen, maar ik denk dat we duidelijk het potentieel hebben om in de top drie te staan. Het is een kwestie van alle puzzelstukken in elkaar te leggen. "

Na de race geeft Alex Tai, Team Principal, uitleg: "Het team heeft formidabel werk geleverd toen onze twee piloten terug de pits in zijn gereden om de eenzitters te repareren. We zijn gelukkig dat we de beste rondetijd in de race hebben neergezet en op die manier een punt hebben binnengehaald. En toch neemt frustratie de bovenhand, want we verdienen dit resultaat niet. Onze volgende afspraak is in Parijs, waar we gaan voor winst. We hebben immers de mogelijkheden om voor de winst te gaan. "

 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: "Onze voorbereiding is perfect verlopen tot en met de tweede vrije testsessie. Onze piloten waren tevreden over de eenzitter. Onze doelstelling in de kwalificaties was fouten te vermijden en we eindigen op de zevende en tiende plaats. Na de incidenten van de eerste rondes hebben we onze strategie omgegooid om een gooi te doen naar de beste rondetijd in de race. Het is een frustrerende dag, want we wisten dat we het potentieel hadden om er een zeer mooie race van te maken. Soms verloopt niet alles zoals voorzien. We moeten terug aan het werk. In Parijs spelen we thuis. Dat wordt een geweldige kans om ons te herlanceren. "

 

FIA Formule E – ePrix monaco – Voorlopige resultaten

1.    Sébastien BUEMI
2.    Lucas DI GRASSI
3.    Nick HEIDFELD
4.    Nelson PIQUET JR
5.    Maro ENGEL
6.    Felix ROSENQVIST
7.    Daniel ABT
8.    Esteban GUTIERREZ
9.    Antonio Felix DA COSTA
10.    Nicolas PROST
11.    Mitch EVANS
12.    Robin FRIJNS
13.    Oliver TURVEY
14.    Adam CARROLL
15.    Stéphane SARRAZIN
16.    José Maria LOPEZ
17.    Jérôme D'AMBROSIO
18.    Loïc DUVAL
19.    Sam BIRD

DS VIRGIN RACING NESTELT ZICH OP DE DERDE PLAATS IN HET KAMPIOENSCHAP

Na een spectaculaire ePrix van Mexico schenkt Sam Bird DS Virgin Racing een nieuwe podiumplaats. José María López bekleedt de zesde stek.

Na een even intense als bewogen race op de Autorenbaan Hermanos Rodriguez van Mexico nestelt DS Virgin Racing zich op de derde plaats van het kampioenschap van de constructeurs met een nieuwe podiumplaats voor Sam Bird en een zesde stek voor José María López.

Dit bijzonder bemoedigende resultaat toont nog maar eens het potentieel van de DSV-02.

VOLGENDE MANCHE: MONACO

Alex Tai, Team Principal, legt uit: "Ik ben verheugd met de prestaties van het team vandaag, ook al ben ik ervan overtuigd dat we op zoek konden gaan naar een dubbel. De beslissingen van onze technische teams en de strategie waren correct, en onze piloten hebben sterke prestaties geleverd. We kunnen met nog meer vertrouwen toewerken naar Monaco. "
 
Voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team, kunt u terecht op

www.ds-virginracing.com

JOSÉ MARÍA LÓPEZ WINT TIEN PLAATSEN IN BUENOS AIRES!

DS Virgin Racing toonde dat het klaar is voor de concurrentie tijdens de oefenritten van de ePrix van Buenos Aires.

De winnaar van vorig jaar, Sam Bird, was niet in staat om zijn kansen te verdedigen na een contact in het begin van de race.

 

Vertrokken op de laatste positie won de lokale held José María López tien plaatsen in het hart van het peloton om het punt van de tiende rang te scoren.

VOLGENDE STAP: MEXICO

 

Bij de finish van de race gaf José María López uitleg: « Ik ben blij dat ik kon stijgen in het klassement in het bijzijn van mijn supporters. Ik kan vol vertrouwen mijn energie doseren en voel me beter en beter naarmate ik rondjes rijd met de DSV-02. »

 

Meer informatie over DS Virgin Racing Formule E team vindt u op http://www.ds-virginracing.com

DS VIRGIN RACING ZET IN BUENOS AIRES DE TITELHOUDER IN ARGENTINIË NAAST DE LOKALE HELD

In Buenos Aires keert Sam Bird terug naar het circuit waar hij vorig seizoen met DS Virgin Racing de overwinning wegkaapte.

De nationale held en drievoudig wereldkampioen FIA WTCC José María López is de enige Argentijnse piloot die aan de start staat van de derde manche van het FIA Kampioenschap Formule E 2016/2017.
 

"Deze racebaan brengt de mooiste stukjes van het Formule E-seizoen samen", benadrukt de Brit Sam Bird.
 

DS Virgin Racing reist met vertrouwen af naar Zuid-Amerika voor de ePrix van Buenos Aires op 18 februari. José María López, de enige Argentijnse piloot in de Formule E, weet dat hij zal kunnen rekenen op een immense steun van de lokale bevolking. Zijn teamgenoot Sam Bird ging vorig jaar op het circuit van Buenos Aires na een bijzonder spannende race met de overwinning aan de haal. Na de tweede plaats te hebben weggekaapt in de vorige manche in Marrakech, wil de Brit graag op zijn elan verder gaan.


Na een pauze in de kalender, die werd onderbroken door de eRace van Las Vegas begin januari, gaan de piloten van DS Virgin Racing opnieuw de strijd aan in een land dat voor beide van tel is.

José María López, de enige Argentijn in het kampioenschap, is de favoriet van de lokale supporters: "Tal van journalisten stellen me de vraag of ik in Buenos Aires, in eigen land, een goede prestatie zal kunnen neerzetten. Ik weet dat ik een goed team heb en dat ik met een goede eenzitter rijd. Ik denk dus dat ik evenveel kans maak dan wie dan ook om te schitteren op de dag van de race. Ik kijk er vol ongeduld naar uit om voor mijn fans te racen! "In het kader van de passage van de Formule E in Argentinië, zal José María López de woensdag vóór de race deelnemen aan een stadsparade tussen El Teatro Colon en de Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires.
 

Het parcours van Buenos Aires heeft opmerkelijke eigenschappen. Dit circuit, dat al sinds het openingsseizoen op de kalender staat, is het snelste van het kampioenschap met een topsnelheid van 210 km/u bij het naderen van de eerste bocht. Sam Bird heeft daar vorig jaar van geprofiteerd om de polepositie in te lijven in een tijd van 1’09’’43. Met vijf rechte lijnen over 2,48 km en twaalf bochten, draait het tegen de wijzers van de klok in. De racebaan zorgt voor een combinatie van de belangrijkste ingrediënten die de discipline zo succesvol maken: race in de binnenstad, heel wat kronkelingen en veel passeermogelijkheden.

Alex Lynn, test- en ontwikkelingspiloot van DS Virgin Racing, zal in Buenos Aires deel uitmaken van het team om zijn ervaring te delen in de stands. Alex Lynn is met zijn teamgenoten aan het werk geweest in de simulator in Satory, waar het trio de testritten heeft opgestapeld om goed voorbereid te zijn op e ePrix van Buenos Aires.
 

"De batterijen van het DS Virgin Racing-team zijn volledig opgeladen voor onze terugkeer naar Buenos Aires", legt Alex Tai, Team Principal, uit. "In Marrakech heeft Sam Bird een podiumplaats behaald in een eenzitter die door ons team een paar minuten voor aanvang van de race opnieuw in elkaar geflanst werd. Sam is één van de beste en meest ervaren piloten in de Formule E, terwijl José María López, die nog jong is in de discipline, een enorm potentieel toont. Ik hoop echt dat hij zijn talent zal tonen aan zijn fans in Buenos Aires. "
 

De ePrix van Buenos Aires vindt plaats op zaterdag 18 februari om 16.00 u lokale tijd (GMT -3). De race zal rechtstreeks worden uitgezonden op Canal + Sport in Frankrijk en op Fox Sports Latin America in Argentinië.

DS VIRGIN RACING EINDIGT DERDE IN HET FIA-KAMPIOENSCHAP FORMULE E

Na tien races in vier continenten, vier poleposities en vier podiumplaatsen, sluit DS Virgin Racing het seizoen 2015-2016 van het FIA-kampioenschap Formule E af op de derde plaats van het teamklassement. Na een campagne met vele hoogtes en laagtes voor DS Virgin Racing is Alex Tai, directeur van de structuur die vier podiumplaatsen en vier poleposities behaald heeft, van mening dat het geleverde werk van de renstal niet triviaal is.

9 oktober in Hongkong: Afspraak voor het derde seizoen van het FIA-kampioenschap Formule E

Alex Tai: "We hebben in de loop van het seizoen laten zien dat we over twee fantastische, snelle en getalenteerde piloten beschikken. Ik wens ook mijn team van ingenieurs en mechaniekers te bedanken. Ook zij waren outstanding in het zoeken naar de formule om deze DSV-01 wedstrijden te laten winnen. We weten dat hij sterke prestaties levert. Dat bewijzen de vier poleposities. Maar we moeten ervoor zorgen dat hij voortaan regelmatig aanspraak kan maken op de overwinning. We zijn ervan overtuigd dat we daar volgend jaar zullen in slagen. "

DS VIRGIN RACING STAAT OP HET PODIUM VAN HET FORMULE E KAMPIOENSCHAP IN BERLIJN

Jean-Éric Vergne en Sam Bird respectievelijk op de vijfde en de elfde plaats

DS Virgin Racing bekleedt momenteel de derde plaats in het algemene klassement van de Formule E en heeft dat te danken aan de sterke prestatie van Jean-Eric Vergne. De Fransman heeft DS Virgin Racing ook zijn vierde polepositie van het seizoen bezorgt. Geen enkel team doet beter.

Volgende manche: De ePrix van Londen op 2 en 3 juli

"Het zal in Londen een hevige strijd worden, maar de renstal, Sam en Jean-Éric worden elke race beter. Ik ben benieuwd wat ons te wachten staat want we zijn goed geplaatst", aldus Alex Tai, de Directeur van het team. Voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team, kunt u terecht op http://www.ds-virginracing.com

STEM VOOR DS VIRGIN RACING!

Onze DS Virgin Racing-piloten hebben uw steun nodig. Stem vóór elke race voor Sam Bird en Jean-Éric Vergne om hen de fan boost te helpen winnen. Deze fan boost biedt gedurende 5 seconden extra energie (100 KJ extra) aan de 3 piloten die het meeste aantal stemmen achter hun naam hebben .

SAM BIRD SPROKKELT PUNTEN VOOR DS VIRGIN RACING IN MEXICO

Sam Bird heeft na een intense ePrix vol verrassende wendingen nieuwe punten gescoord voor het team van DS Virgin Racing.

Jean-Éric Vergne zette de beste prestatie van het team neer door zich in de zesde positie op de startgrid te plaatsen, terwijl Sam Bird elfde was. 

Sam Bird vertrok dus als elfde en schoof tijdens de race op om uiteindelijk in zevende positie te eindigen.

Ondanks zijn vastberadenheid om naar de kopmannen te rijden, kreeg Jean-Éric te maken met een technisch probleem. Daardoor was het onmogelijk voor hem om een nog beter resultaat neer te zetten.

OP WEG NAAR DE VERENIGDE STATEN

Volg op 2 april de ePrix van LONG BEACH en steun onze teams via de fanboost.

Voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team, kunt u terecht op

www.ds-virginracing.com

DS VIRGIN RACING: ONGELOFELIJKE OVERWINNING VAN SAM BIRD

Het DS Virgin Racing-team boekte al in zijn vierde race succes dankzij zijn mix van talent, geduld en uitstekend beheer. De Brit veroverde de polepositie met de beste tijd van de Super Pole en plaatste zich op die manier in een ideale situatie om de ePrix van Buenos Aires te winnen. Als kers op de taart wonnen beide piloten van de renstal ook de Fanboost, wat erop wijst dat ze bijzonder populair zijn bij de fans. Volg op 12 maart de ePrix van Mexico en steun onze teams via de fanboost. Voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team, kunt u terecht op http://www.ds-virginracing.com

VERGNE PAKT ZIJN EERSTE PUNTEN VOOR DS VIRGIN RACING NA EEN KNOTSGEKKE ACHTERVOLGING IN URUGUAY!

Jean-Éric Vergne pakt tijdens de ePrix van Punta del Este zijn eerste punten voor het team DS Virgin Racing. "Ik ben echt tevreden over mijn prestatie", verklaarde Jean-Eric aan de aankomst. "Het zou bijzonder moeilijk geweest zijn om na onze startpositie achteraan op de startgrid nog beter te doen. Ik heb aangevallen en ik heb veel plezier beleefd in de strijd met mijn tegenstanders. Het team heeft uitstekend werk geleverd. Ik zou ook alle fans willen bedanken die me hebben geholpen bij het winnen van de Fanboost. Dat maakt echt een verschil in de race." Het team maakt zich momenteel klaar voor zijn vertrek naar Buenos Aires, waar op 6 februari 2016 de vierde manche van het FIA-kampioenschap Formule E gereden wordt. Voor meer informatie over het DS Virgin Racing Formule E Team, kunt u terecht op http://www.ds-virginracing.com

PODIUM VOOR DS VIRGIN RACING IN MALEISIË

Sam Bird heeft voor het team DS Virgin Racing een eerste podiumplaats in het seizoen 2015-2016 veroverd. "In combinatie met de betrouwbaarheid van de DS-aandrijving heeft zijn doorzettingsvermogen geleid tot een geweldig resultaat. Ik zou ook graag de inspanningen van het hele team willen toejuichen. Het heeft zijn inspanningen immers niet gespaard om twee onderdelen van de auto net voor de race te vervangen," voegde Alex Tai, Team Principal van DS Virgin Racing, eraan toe. Het FIA-kampioenschap Formule E vertrekt nu richting Uruguay: de volgende ePrix vindt plaats op 19 december in Punta del Este.

DS & VIRGIN RACING : partners voor het Formule E wereldkampioenschap

Het Virgin Racing Formule E-team, gesteund door Sir Richard Branson, en het Merk DS, vertegenwoordigd door Yves Bonnefont, CEO van het merk DS, hebben hun nieuwe partnership en de oprichting van het DS Virgin Racingteam aangekondigd, voor het FIA Formule E-seizoen van 2015/16.

HET DS VIRGIN RACING TEAM ONTHULT ZIJN KLEUREN

Deze 100% DSV-01 elektrische racewagens, bestuurd door Sam Bird en Jean-Eric Vergne, verenigen de identiteiten van DS en Virgin.  De basiskleuren zijn chroom en rood.  Het DS-logo bevindt zich op de zwarte achtergrond van de zijpanelen.  De motorkap die de batterij bedekt, bewaart zijn paarse kleur.
DS Performance – de autosportafdeling van het Merk – zal DS Virgin Racing het hele seizoen begeleiden zodat de piloten het uiterste uit hun racewagens kunnen halen.

HET DELEN VAN EXPERTISE

Dit nieuwe partnership combineert de R & D expertise van het merk DS en zijn Motorsport divisie met de design strategie van Virgin Racing Engineering met als objectief het leveren van prestaties op het hoogste niveau en het winnen van kampioenstitels.