NL / FR
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4: OPLAADBARE HYBRIDE

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4: OPLAADBARE HYBRIDE

De DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 verenigt kracht met soepelheid: vierwielaandrijving en 300 pk. U kunt tot 58 kilometer (WLTP-cyclus1) zuiver elektrisch rijden, wat in de meeste gevallen ruimschoots volstaat voor woon-werkverkeer.

SERENITEIT Rijd in alle vrijheid met onze oplaadbare hybride auto

Onze E-TENSE-modellen bieden een elektrisch rijbereik tot 70 km (stads WLTP-cyclus¹) voor de 250 pk sterke oplaadbare hybridemotor E-TENSE 4x4 van de DS 9 E-TENSE, voldoende om de meeste dagelijkse ritten af te leggen.
Deze nieuwe generatie (PHEV) onderscheidt zich van conventionele, ‘niet-oplaadbare’ hybrides (HEV) die slechts 2 tot 3 kilometer zuiver elektrisch kunnen rijden.

Oplaadbare hybridewagen

RIJBEREIK Kom alles te weten over het rijbereik van uw Plug In Hybride auto

Tal van factoren kunnen het rijbereik van uw Plug In Hybride auto beïnvloeden, waaronder de weersomstandigheden en uw rijstijl. Ontdek de elementen die de efficiëntie van de batterij in elektrische auto’s beïnvloeden.

Snelheid

Snelheid heeft de grootste invloed op het rijbereik van uw elektrische wagen. Bij een constante snelheid van 130 km/u wordt het rijbereik van een 100% elektrische wagen gehalveerd ten opzichte van het volgens WLTP gehomologeerde rijbereik.

Rijstijlen en wegdek

De rijstijl en het wegdek spelen een rol bij het rijbereik van uw elektrische wagen. Als aanvulling op de Eco-modus, één van de drie mogelijke rijmodi, raden wij u aan om aandacht te besteden aan een ecologische rijstijl. De toepassing van regeneratief remmen en een soepele rijstijl besparen tot 20% rijbereik.

Temperaturen

Het verschil in rijbereik tussen lente en winter kan oplopen tot 35%.

Schakel vanaf de MyDS-app de voorverwarming en -koeling van uw interieur in wanneer deze is aangesloten zodat u uw rijbereik kan vergroten en de impact van de verwarming of airconditioning kan beperken.

Tijd om voor energiebesparing te kiezen?

VERLEG GRENZEN DANKZIJ ONZE TECHNOLOGIEËN

Regeneratief remsysteem

Rijmodi

E-SAVE-functie

Rem gewoon af om de batterijen op te ladenMeer weten
Regeneratief remsysteem
Kies de rijmodus die bij u pastMeer weten
Rijmodi
Bewaar de elektriciteit voor laterMeer weten
E-SAVE-functie

DAGELIJKS OPLADEN RIJBEREIK & OPLADEN

De batterij opladen is cruciaal om maximaal voordeel te halen uit een oplaadbare hybridewagen. Volledig opgeladen bieden onze E-TENSE-modellen een elektrisch rijbereik tot 58 km (WLTP-cyclus¹) voor de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300. We raden u aan uw oplaadbare hybridewagen dagelijks op te laden om optimaal te genieten van elektrisch rijden.

Oplaadtijd

Bereken de laadtijd op basis van uw rijbereik

Laadmogelijkheden

LAAD UW HYBRIDEWAGEN MET EEN GERUST GEMOED

Sneller opladen bij u thuis

Openbaar laden

Laadkabels

Uw garage wordt een snellaadpuntMeer weten
Sneller opladen bij u thuis
Uw ticket voor een maximale sereniteitMeer weten
Openbaar laden
Beeld u in dat elk stopcontact een mogelijke laadplaats wordt.Meer weten
Laadkabels

MYDS App Een app om alles te beheren

Informatie over het rijbereik

Met de smartphone-app MyDS controleert u in real time de laadstatus of het geschatte resterende rijbereik. Wanneer uw wagen is aangesloten op een lader, worden ook de laadsnelheid en verwachte laadtijd vermeld.

Laden vanop afstand

Met het laadbeheer vanop afstand gebruikt u MyDS om een klassieke laadbeurt te starten of te programmeren. Geprogrammeerd laden is bijzonder nuttig om uw laadbeurten in de daluren te organiseren.

Verwarming en airconditioning vanop afstand

De preconditionering van het interieur werd zodanig afgesteld dat u de voorverwarming of -koeling rechtstreeks in uw wagen kunt instellen. Deze erg aangename functie helpt u ook het rijbereik van de batterij te behouden wanneer de auto aan de stekker hangt.

VRIJHEID De voordelen van een oplaadbare hybridewagen

Een schonere en performantere auto

Onze oplaadbare hybridewagens bieden efficiëntie en veelzijdigheid: geen vervuilende emissies in de zuiver elektrische modus en een lager verbruik over de gemengde cyclus. En dat alles zonder aan het rijplezier te raken.

De stad ontvouwt zich voor u

Wie een oplaadbare hybridewagen kiest, geeft zichzelf de vrijheid om in de stad te rijden, zelfs wanneer er emissiebeperkingen gelden. De DS 7 CROSSBACK E-TENSE en DS 9 E-TENSE zijn uitgerust met een cyaankleurige led bovenaan de voorruit om aan te geven dat de elektrische modus actief is.

Een lager brandstofverbruik

Dankzij zijn elektromotor verbruikt een oplaadbare hybridewagen minder brandstof dan een vergelijkbare wagen met verbrandingsmotor. U overbrugt dus grotere afstanden met uw oplaadbare hybridewagen DS 7 CROSSBACK E-TENSE of DS 9 E-TENSE.

Wettelijke vermeldingen: ¹ Elektrisch: de vermelde waarden voor rijbereik en elektriciteitsverbruik zijn conform de WLTP-testprocedure, op basis waarvan nieuwe voertuigen sinds 1 september 2018 worden goedgekeurd. Ze kunnen variëren naargelang de reële gebruiksomstandigheden en factoren als snelheid, temperatuurcomfort in het voertuig, rijstijl en buitentemperatuur. De laadtijd is onder andere afhankelijk van het vermogen van de lader in het voertuig, de laadkabel en het type en vermogen van het gebruikte laadstation. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer inlichtingen. Meer informatie vindt u hier. Hybride: de vermelde waarden voor brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en rijbereik zijn conform de WLTP-testprocedure, op basis waarvan nieuwe wagens sinds 1 september 2018 worden goedgekeurd. Deze WLTP-procedure vervangt de Europese rijcyclus (NEDC), de vroegere testprocedure. Omdat de testomstandigheden veel realistischer zijn, liggen het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot volgens de WLTP-procedure in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC-procedure. De waarden voor brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en rijbereik kunnen variëren afhankelijk van de reële gebruiksomstandigheden en factoren als oplaadfrequentie, rijstijl, snelheid, specifieke uitrusting, opties, bandentype, buitentemperatuur en temperatuurcomfort in het voertuig. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer inlichtingen. Meer informatie vindt u hier.