NL / FR

E-TENSE: elektrische en hybride wagens volgens DS

De E-TENSE, die werd ontwikkeld voor de steden van morgen, is onze mobiliteitsoplossing gericht op rijplezier en biedt aangepaste diensten op maat van al uw behoeften.

Ontdek onze uitzonderlijke modellen: de elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de oplaadbare hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4. 

Ontdek onze modellen

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: zuiver elektrisch

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4: oplaadbare hybride-SUV

Zonder te raken aan het plaatsaanbod van de DS 3 CROSSBACK biedt de zuiver elektrische E-TENSE u nog meer rijplezier en comfort. Zo beschikt u over een rijbereik van 320 kilometer over de WLTP-cyclus en een batterij die zich in 30 minuten voor 80 procent laat opladen.


Meer wreten

Dankzij zijn elektromotoren geniet u een gecumuleerd vermogen van 300 pk dat de vier wielen aandrijft. In de zuiver elektrische modus kan onze oplaadbare hybride 50 kilometer (WLTP-cyclus) afleggen, ruimschoots voldoende voor woon-werkverkeer.


Meer weten

Competitie als bron van innovatie

Gesterkt door ons engagement in de Formule E, rusten we onze elektrische wagens en oplaadbare hybrides uit met technologieën afkomstig uit de autosport, zoals energierecuperatie tijdens het remmen. Als vrucht van die prestaties opent de elektrische auto anno 2019 nieuwe horizonten in stijl.

Ontdek de voordelen van een schone wagen

Prestaties & rijplezier

Rijd in de stad in alle omstandigheden

Onze elektrische auto's en oplaadbare hybridewagens stellen rijplezier centraal. Met hun onmiddellijk beschikbare koppel, hun emissievrije zuiver elektrische modus en de emissiearme hybridemodus geniet u een heel nieuwe ervaring.

Opteer voor een elektrische wagen of oplaadbare hybride. Zo bent u niet gebonden aan emissiebeperkingen in steden. Een cyaankleurige led bovenaan de voorruit geeft aan dat u elektrisch rijdt en geeft u zo toegang tot bepaalde rijstroken en speciaal voorziene parkeerplaatsen.

Fiscaal voordeel

Eenvoud en efficiëntie

Met een elektrische auto of oplaadbare hybride geniet u een ecobonus. In 2019 bedraagt die nog 6.000 euro voor zuiver elektrische wagens. De aanmoedigingspremie voor elektrische wagens gaat tot en met de vrijstelling van inschrijvingskosten.

Elektriciteit is een van de meest efficiënte energiebronnen, mede dankzij het regeneratieve remsysteem, dat beter energiebeheer mogelijk maakt. Zo verslijten bepaalde onderdelen (bv. remblokken) minder snel. Bovendien is een elektrische wagen financieel veel interessanter dan een diesel of benzine.