NL / FR

DS AERO SPORT LOUNGE: DE KUNST VAN HET REIZEN

26 februari 2020

Met DS AERO SPORT LOUNGE zet DS Automobiles een nieuw soort auto op de wereld. Deze conceptcar, die zowel gastvrij als gespierd, gerieflijk als genereus, intelligent als poëtisch is, blikt vooruit op onze toekomst.

AFMETINGEN POWER RANGE

 

Lengte: 5 meter

Width : 2,10 meters

 

Electric power 500 kW (680 horsepower)

0 to 100 km/h in 2,8 seconds

650 km in WLTP cycle¹

Een innovatieve bries

Een hoge rijhouding, een grote zichtbaarheid en eersteklas comfort in combinatie met aerodynamische en technische efficiëntie en een buitengewoon design … De lijn van DS AERO SPORT LOUNGE is ongezien. Met zijn proporties en koetswerk buigt DS AERO SPORT LOUNGE de luchtstromen om een optimale aerodynamische efficiëntie te verkrijgen. Het profiel wordt gekenmerkt door de verlichting met E-TENSE-signatuur, het symbool van de elektrische motor van 500 kW. Zijn DS MATRIX LED VISION-koplampen gaan hand in hand met dagrijlichten en DS LIGHT VEIL, lichtgordijnen die vooruitblikken op de toekomstige DS-signatuur.

Reizen tot kunst verheven

DS Automobiles bedenkt een nieuw design om een reismachine te creëren. De schermen worden gedigitaliseerd.  De navigatie- en infotainmentelementen worden op het dashboard geprojecteerd, terwijl de rijgegevens in augmented reality op de voorruit worden weergegeven. Door informatie en entertainment samen te voegen, wordt komaf gemaakt met de beperkingen van aanraaktablets. Tussen de zetels fungeert de centrale armsteun als leidraad. Dankzij de technologieën Leap Motion en Ultrahaptics hoeft de hand voor de bediening slechts een enkele beweging te maken en krijgt hij een zintuiglijk antwoord. De artificiële intelligentie IRIS vindt zijn plaats in het midden van het dashboard en controleert het geheel door eenvoudige interacties.

Uit de combinatie van Franse luxe en nieuwe edele materialen ontstaat de Future Craft.

Het dashboard en de rugleuning van de zetels zijn uitgevoerd in strowerk. Deze bewerkte stof is de perfecte symbiose van ambachtelijke luxe en de wil om duurzaam te werken. De ruime zetels zijn getooid met katoensatijn en maken gebruik van schuim met een hoge dichtheid dat een uitzonderlijk comfort biedt. In de deuren zorgt een technische stof die is gevlochten uit drie soorten microvezels voor sfeerverlichting in het interieur. Dit unieke vlechtwerk werd gecreëerd door een uitzonderlijke ambachtsman en combineert kunst met technologie.