NL / FR

DS X E-TENSE: ONZE DROOM VOOR 2035

De ogen sluiten en dromen… De zintuigen nieuwe vormen, nieuwe materialen en nieuwe technologieën laten bedenken om de toekomst van de luxe op vier wielen uit te vinden. De mannen en vrouwen van DS Automobiles zijn een ongeziene uitdaging aangegaan: een dream car bedenken met een weergaloze verfijndheid. De DS X E-TENSE is het favoriete hebbeding in 2035.

EEN FUTURISTISCHE UITDAGING

DS Automobiles werpt zich op als een avant-gardistisch automerk. Als symbool van een veroverend Frankrijk, met een knowhow die befaamd is over de hele wereld, stelt DS Automobiles, de alliantie tussen verfijndheid en technologie, vandaag een droom, een goesting, een verbeeldingskracht voor in de vorm van een originele uitdaging.


In een snel veranderende industrie hebben de mannen en vrouwen van DS Automobiles zichzelf de middelen gegeven om te dromen, door te werken aan de wereld van morgen en tegelijk hun passie voor de autowereld te delen. Die droom, waarin het bedenken van een toekomst zonder beperkingen mogelijk is, ligt aan de basis van een dream car: DS X E-TENSE.

Met passie voor hun beroep hebben ze hun eigen visie voor 2035 uitgetekend, ver weg van het prisma van de karakterloze mobiliteit die velen bezighoudt. De ontwerpers van DS hebben zichzelf een missie gegeven: technologie en poëzie aan elkaar koppelen. De DS X E-TENSE is hun fantasie van de Franse luxe voor de klant van 2035; een klant wier behoeften zullen variëren, maar die nog steeds zichzelf plezier zal willen doen.

 

Het resultaat is een beeld van de aspiraties van de luxewereld van morgen, modern met technologieën die nog ontwikkeld moeten worden, maar ook mooi en menselijk, zintuiglijk en inspirerend. Tachtig jaar na de DS-ufo brengt de DS X E-TENSE dezelfde revolutie teweeg.

EEN GENERATOR VAN RADICALE EMOTIES

De cockpit opent met een vleugeldeur bekleed met carbon en leder. Het oog valt op een piramidevormige zetel die zich aanpast aan de morfologie van de bestuurder zoals een kuip in een eenzitter. Dankzij de zeer lange positie wordt het zwaartepunt verlaagd. De bestuurder zit tegenover een stuurwiel – emblematisch element van de passie voor auto's – dat bestaat uit leder, hout en metaal. De stof is capacitief zodat het de inspanningen tijdens het rijden kan volgen. Het tweekleurige anilineleder combineert een Millenium blauw met een marineblauw. Het parelpunt, dat dierbaar is voor DS, blijft behouden. De pedalen zijn minstens even emblematisch als het stuurwiel en krijgen bijzondere aandacht. Deze details gaan met de bestuurder mee op zoek naar sensaties binnenin de cockpit en zorgen nog vóór het starten van de motor voor een ware adrenalinestoot.

EEN COCON VOOR ZICHZELF

De DS X E-TENSE is asymmetrisch. Aan de rechterkant heerst een andere sfeer. De bestuurder wordt passagier, alleen of vergezeld, wanneer hij in de cocon stapt die toegankelijk is via een vlinderdeur. De asymmetrie zorgt voor nieuwe volumes onder een capsule in doorzichtig glas. De passagier zet zich in een sensuele omslag, in een ruime zetel in de vorm van een vogelvleugel, geventileerd en masserend, met een pluimenstola op het bovenste gedeelte. De ervaring van het autonoom rijden blijkt buitengewoon. Naast de tast is ook het gehoor aan zet. Het high-fidelity geluid komt rechtstreeks uit een soundbar in de vorm van een dashboard.

 

Door de doorzichtige glazen vloer, met elektrochromatische eigenschappen, ziet men de weg onder zich voorbij zoeven. Het leder, het hout en het metaal trekken als edele materialen de aandacht en leiden de zintuigen naar het hart van de cocon. De marineblauwe en dieprode kleuren verzachten het buitenlicht. In een beschermende omgeving dragen de gezuiverde lucht en de parfumverspreiding bij tot de verfijndheid om te worden meegenomen door een bestuurder in de cockpit of door de zelfrijfunctie. Dankzij een extra zetel kan de auto plaats bieden aan drie personen.

Een persoonlijke assistent, IRIS genoemd en voorgesteld in de vorm van een hologram, bedient de functies van het voertuig en is daarbij geconnecteerd met de buitenwereld. In de cocon zijn de lijnen gegarandeerd vloeiend omdat er geen schermen aanwezig zijn. De glazen oppervlakken vervangen de tablets.

FANTASIERIJKE TECHNOLOGIEËN

Door af te wijken van vooropgezette ideeën, heeft de droom geleid tot de realisatie van een passionele en gepassioneerde auto. Zijn design maakt hem vederlicht en muisstil.

 

De 100% elektrische motor verzekert een weergaloze reactiviteit. De vooraan, centraal tussen de wielen geplaatste motor levert een vermogen van 400 kW (540 pk) in het verkeer. Op circuit zorgt een specifieke modus voor een vermogen van 1.000 kW (1.360 pk) en kan men ten volle genieten van de bodemvrijheden die door DS Performance, het technische team dat actief is in de Formule E, werd bedacht. Het chassis in carbon rust op veren en draaistangen met innovatieve eigenschappen. De tractie, de grip en de deceleratie worden beheerd door een fysiek en computergestuurd geheel om tot optimale prestaties te komen, ongeacht de ondergrond.

De droom over de auto van 2035 heeft de teams van DS Automobiles ertoe aangezet om een asymmetrische vorm met drie zitplaatsen te creëren in een unieke koppeling van twee voertuigen waarin de rijmodus een keuze is. De carrosserie profiteert van nieuwe technologieën. Na een kleine aanrijding herstelt ze in haar oorspronkelijke vorm en de voorpartij is voorzien van grilles die zich aanpassen aan de wegomstandigheden. De lichtintensiteit – via de lichtgevende doeken DS LIGHT VEIL – en de verkoelingscapaciteiten richten zich naar de behoeften van de inzittenden, het voertuig en de omgeving.

EEN DROOMAUTO

Om verder weg te dromen naar 2035 wordt de DS X E-TENSE voorgesteld in een video die in avant-première wordt uitgezonden in de vijf continenten waar DS Automobiles zijn voertuigen verkoopt.