NL / FR

Eerste podiumplaats voor DS Automobiles en António Félix da Costa in Diriyah

Ze hadden het beloofd en ze hielden woord! De eerste race op vrijdag leverde een eindresultaat op dat niet aan de verwachtingen voldeed. Maar de vertegenwoordigers van DS Automobiles hebben in de tweede race van het ABB FIA wereldkampioenschap Formule E in Saoedi-Arabië opnieuw het prestatieniveau bereikt dat van hen en het DS TECHEETAH-team wordt verwacht. 


In de laatste E-Prix van de DS E-TENSE FE20, vóór de introductie van de nieuwe eenzitter in Rome, was Jean-Éric Vergne tot in de voorste gelederen geraakt, waarna hij een bestraffing opliep die hem naar de twaalfde rij verwees. António Félix da Costa sleepte echter voor DS Automobiles een podiumplaats in de wacht door de derde plaats van zijn teamgenoot over te nemen. Na een vrij frustrerende eerste race op vrijdag is dit resultaat een mooie revanche voor de kampioenen en blijven ze zo op koers voor de tweede wereldtitel.

De tweede race van de Formule E werd intensief gereden door de twee piloten van DS TECHEETAH. Door het uitstekende gebruik van de eerste “aanvalsmodus” nam Vergne de derde plaats in, net voor Da Costa, waardoor de twee auto's het kopduo op de hielen zaten. Kort daarna volgde een neutralisatie en bij verderzetting van de race zorgden beide ploeggenoten voor de “show” met een intensief duel, waarbij ze twee keer van positie wisselden.


Vergne kwam als derde over de finish voor Da Costa, maar door een bestraffing na de race voor het niet gebruiken van zijn tweede “aanvalsmodus” degradeerde de Fransman naar plek 12 en promoveerde Da Costa naar plek drie.