NL / FR

Hindernissenparcours en eerste podiumplaats voor Antonio Felix Da Costa met DS TECHEETAH

De derde wedstrijd van het nieuwe ABB FIA Formula E-seizoen in het Chileense Santiago vormde tegelijk de vijftigste start van het Franse luxemerk in het kampioenschap voor elektrische eenzitters. Na een bloedstollende wedstrijd werd dit jubileum op gepaste wijze gevierd met een eerste podiumplaats voor Antonio Felix Da Costa in de kleuren van het DS TECHEETAH-team. 

"De vijftigste E-Prix van DS Automobiles hield ons allemaal op het puntje van onze stoel,” aldus een enthousiaste DS Performance-directeur, Xavier Mestelan Pinon. “Het was een spannende race en onze piloten hebben opnieuw aangetoond dat we voor de zege gaan. De opgave van Jean-Éric is uiteraard een ontgoocheling maar we zijn bijzonder tevreden met de tweede plaats van Antonio, die een schitterende comeback maakte, en vooral met het ritme van onze racewagens. Toch weten we dat we nog beter hadden kunnen doen. We gaan dus opnieuw aan het werk met dezelfde doelstelling als voorheen: onze twee titels verdedigen."

“Het is fantastisch om nu reeds op het podium te eindigen en te kunnen meedingen naar de zege terwijl het nog maar mijn derde wedstrijd voor het team is,” glimlachte de auteur van enkele prachtige inhaalmanoeuvres. “Toch hebben we nog werk voor de boeg want eigenlijk hadden we hier als eerste moeten eindigen. Het team is nog nieuw en we moeten bepaalde situaties beter beheren. We hebben vandaag een fout gemaakt in het energiebeheer. Ik dacht dat ik goed zat en heb dus aangevallen om de leiding te nemen. Maar daarna moest ik vertragen om de temperatuur onder controle te krijgen. Toch is het beter om tweede te eindigen en punten te behalen dan helemaal niet te eindigen.”

Al etende krijgt men trek, zegt men. Dat geldt ook voor het DS TECHEETAH-team, dat al met ongeduld uitkijkt naar de vierde race van het ABB FIA Formula E-seizoen in Mexico City, die plaatsvindt op 15 februari.