NL / FR

IN HET GROOTSTE GEHEIM RIJDT SAM BIRD MET DE DS E-TENSE DOOR WESTFIELD LONDON

De zuiver elektrische concept-car DS E-TENSE reed zijn eerste kilometers in het Verenigd Koninkrijk tijdens een nachtelijk uitstapje.


Sam Bird, piloot van DS Virgin Racing, reed met de elektrische GT door het winkelcentrum Westfield London, waar de DS Urban Store is gevestigd. De DS E-TENSE is de eerste auto die door het winkelcentrum Westfield London rijdt terwijl er geen publiek is. De nieuwe DS 7 CROSSBACK maakte eveneens zijn opwachting in de film die voor deze gelegenheid werd gedraaid.

Om een event movie te maken heeft DS de vier grootste troeven van het merk bij elkaar gebracht: de DS E-TENSE, de DS Urban Store in Westfield London, DS Virgin Racing-piloot Sam Bird en de DS 7 CROSSBACK, de nieuwe SUV van DS Automobiles. Samen met het winkelcentrum Westfield London in de wijk Shepherd’s Bush, waar de DS Urban Store is gevestigd, organiseerde DS Automobiles een nachtelijke winkelsessie. Er werd een speciale toelating gegeven om de wandelgangen buiten de openingsuren open te stellen voor de uiterst krachtige, zuiver elektrische concept-car DS E-TENSE, bestuurd door Sam Bird.


De piloot, die de kleuren van DS Virgin Racing verdedigt in de FIA Formule E, doorkruiste met de DS E-TENSE het hart van het hoogstaande winkelcentrum voor de eerste kilometers van de concept-car op Britse bodem. Hij werd daarbij gefilmd door verscheidene camera’s. Deze actie was een absolute primeur. Geen enkele andere auto reed ooit door de wandelgangen van Westfield London. De DS E-TENSE, een creatie van DS Automobiles, reed fluisterstil en geheel emissievrij tussen de luxeboetieks. Aangezien hij in de Formule E met de DSV-03 rijdt, is Sam Bird gewend aan deze zuiver elektrische configuratie. De DS E-TENSE, die werd onthuld op het Autosalon van Genève 2016, verenigt toptechnologie met een avantgardistische stijl dankzij zijn unieke design. De concept-car heeft een duidelijk doel voor ogen. De DS E-TENSE vertegenwoordigt het summum van de knowhow van DS Automobiles met een buitengewone binneninrichting, de metaalkleur Amétrine groen en LED Vision-koplampen die werden gepolijst als juwelen. Elk detail verbindt zijn avantgardistische karakter met de wereld van de mode, die synoniem is met het merk DS. De dagrijlichten benadrukken zijn expressieve karakter terwijl zijn richtingaanwijzers bovenaan het dak geïnspireerd zijn op die van de iconische DS uit 1955. Als orgelpunt van deze uitgekiende lichtsignatuur en knipoog naar de trends voor toekomstige modellen van het merk zijn de achterlichten uitgerust met "Full LED"-technologie. De DS E-TENSE is 4,72 meter lang. Zijn motor levert 516 Nm koppel en een vermogen van 402 pk, en dat geheel emissievrij. Zijn aandrijfgeheel toont zich schoon, stil, efficiënt en krachtig.


Sinds 2015 heeft DS Automobiles een sterke band opgebouwd met Westfield London. Het luxueuze winkelcentrum in Shepherd’s Bush verenigt 300 mode- en vrijetijdsboetieks en meer dan een dertigtal luxemerken in de "Village". Ook omvat het de eerste DS Urban Store, met een digitaal winkelconcept uitgedacht door DS.
De DS Urban Store nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in de typische stijl van het Parijse merk, en dat te midden van een van de best aangeschreven winkeladressen bij Londense winkelaars. De ambitie bestaat erin om het imago van DS bij potentiële klanten te promoten op de plaats waar ze een deel van hun vrije tijd doorbrengen. De avantgardistische designgeest, die elk model in het DS-gamma kenmerkt, gaat perfect samen met de grootste luxe- en modemerken in Westfield. Paul Buttigieg, Operationeel Directeur van Westfield London: “We tillen onze relatie met onze partners graag naar een hoger niveau om ze te helpen innovatieve inhoud te creëren die het imago en de verkoop ten goede komt. Groen licht geven aan een van de beste Britse piloten was een grote primeur. Sam Bird heeft door een van onze winkelcentra kunnen rijden. We hebben al jaren een sterke band met DS Automobiles en we wilden het merk helpen om de eerste kilometers van de DS E-TENSE op Britse bodem tot een uitzonderlijk evenement te maken.” Sam Bird, die zijn derde seizoen rijdt met DS Virgin Racing, veroverde al negen podiumplaatsen, waaronder vijf zeges in de Formule E. Sinds de creatie van de discipline behaalde hij het op twee na hoogste puntenaantal. Hij kon ook als een van de enigen met de DS E-TENSE rijden in Parijs, Monaco en nu ook in Londen. In 2017 won hij tevens als eerste piloot uit de geschiedenis een autorace in de straten van New York. De Britse piloot mocht ook met de DS 7 CROSSBACK rijden. Deze SUV combineert de nieuwste technologische innovaties, zoals DS ACTIVE LED VISION, de DS ACTIVE SCAN SUSPENSION en DS CONNECTED PILOT, met de knowhow van het Parijse merk in rijcomfort en prestaties.