NL / FR

DS PERFORMANCE

Uitstalraam voor onze technologische knowhow

Gestuwd door onze durf en ons streven naar innovatie, hebben we kort na de geboorte van DS Automobiles in 2014 een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportafdeling: DS Performance.

DS 3 Performance
DSV-03

De autosportafdeling van het merk DS

In samenwerking met onze partner Virgin Racing, neemt DS Performance momenteel deel aan zijn derde Formule E-seizoen, met een aandrijfgeheel (motor, versnellingsbak) ontworpen en ontwikkeld in onze ateliers in Versailles (Frankrijk).

Dit seizoen koesteren we niet alleen de ambitie om nieuwe zeges binnen te rijven aan het stuur van de DSV-03, maar ook om racewagens te blijven ontwikkelen die hun technologieën kunnen doorgegeven aan onze seriemodellen.

DSV-03
DSV-03
DSV-03

KNOWHOW

De grenzen van de technologieën van morgen verleggen, alsmaar performantere geëlektrificeerde auto’s ontwikkelen en onze nieuwste innovaties testen op het circuit. Dat zijn de missies van DS Performance, de sportafdeling van ons Merk.

 

In deze video ziet u onze ingenieurs werken aan de DSV-03, de bolide die onze renstal ‘DS Virgin Racing’ momenteel inzet in de Formula E.

DS 7 Crossback

Van het circuit naar de weg

Door stadscentra racen zonder vervuiling te genereren, is voor ons een uitstekend middel om u tegemoet te komen en u het allerbeste te bieden, zowel op het circuit als in onze wagens voor de weg. Door deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap van autosportfederatie FIA, kunnen we nieuwe technologieën voor onze hybridewagens en elektrische modellen perfectioneren. Dat geldt ook voor de DS 7 Crossback, onze nieuwe SUV, die als eerste model zal  beschikken over onze E-TENSE 4x4-aandrijving, de hybridemotor volgens DS.

DS E-TENSE

Van droom tot realiteit


Bij zijn voorstelling op het autosalon van Genève in maart 2016 genoot de DS E-Tense onmiddellijk heel wat bijval bij het publiek. Met zijn perfect evenwichtige afmetingen (4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog) was de DS E-Tense niet zomaar een concept-car. Hij was veel meer dan dat. In de eerste plaats blikte hij vooruit op de stilistische en technologische toekomst van het merk. En bovendien was hij niet alleen te zien op de elegante stands van internationale salons. De DS E-Tense was ook al rijdend te zien, zowel tijdens de "ePrix" (Grand Prix in de Formule E) van Parijs en Monaco als op de openbare weg.

DS E-TENSE
DS 3 Performance - Black car

DS 3 PERFORMANCE

Opvallende en dynamische auto’s die efficiëntie aan comfort, rijgemak en intens rijplezier koppelen

Met hun vermogen van 208 pk (koppel van 300 Nm) en hun MCM-transmissie met zes verhoudingen en een specifieke spreiding, illustreert de DS 3 PERFORMANCE bovendien de merkexpertise op het gebied van raffinement.

DS PERFORMANCE LINE

Bent u op zoek naar dynamische elegantie? Dan zal het PERFORMANCE LINE-gamma met zijn unieke, uitgesproken elegantie u beslist weten te bekoren.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 46 jaar, Fransman, Directeur van DS Performance                                                                                                  Missie voor seizoen 2017/2018: een sprong naar de toekomst zetten zonder het heden te vergeten.

Thomas Chevaucher (hieronder): 36 jaar, Fransman, Technisch directeur Missie voor seizoen 2017/2018: het vierde Formule E-seizoen tot ons beste ooit maken.

Thomas Chevaucher
Claire Magnant

Claire Magnant (hierboven): 33 jaar, Française, Programmamanager Missie voor seizoen 2017/2018: de groei van het kampioenschap te baat nemen om de bekendheid van DS te vergroten.

Didier Raso (hieronder): 40 jaar, Fransman, Verantwoordelijke systemen en vermogenselektronica                                                                          Missie voor seizoen 2017/2018: ons onderzoek nog verder uitdiepen om het potentieel van de DSV-03 optimaal te benutten.

Didier Raso
Adrien Da Cunha Belvès

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 32 jaar, Fransman, Verantwoordelijke communicatie en activering                                                                        Missie voor seizoen 2017/2018: de Formule E beter bekend maken bij het publiek want het kampioenschap verdient dat!

ONZE PARTNERS

Total

Als historische partner van het merk begeleidt Total ons ook in de Formule E.
De DSV-03 plukt de vruchten van een transmissieolie die op maat werd ontwikkeld door de Total-ingenieurs van het onderzoekscentrum in Solaize (CReS). Dat product optimaliseert het rendement van de versnellingsbak en verlaagt ook het elektriciteitsverbruik van de wagen. 

 

DS Virgin Racing

We hebben ons partnerschap met Virgin Racing aangekondigd in het kader van de laatste wedstrijd van het eerste Formule E-seizoen in Londen in juni 2015. Samen willen we marktleiders worden, zowel op het circuit als daarbuiten.

DS Virgin Racing