NL / FR

DS PERFORMANCE

Onze Sportafdeling

Uitstalraam voor onze technologische knowhow

Gestuwd door onze durf en ons streven naar innovatie, hebben we kort na de geboorte van DS Automobiles in 2014 een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportafdeling: DS Performance.

DSV-03

De autosportafdeling van het merk DS

Met zijn afdeling DS Performance is het avant-gardistische merk DS Automobiles dit seizoen de enige Franse constructeur op de Formule E-circuits. Het merk, dat al sinds het tweede jaar van het kampioenschap aanwezig is in de discipline, mocht al heel wat successen achter zijn naam schrijven en hoopt er met de DS E-TENSE FE19 nog verschillende aan toe te voegen.

Onze nieuwe eenzitter, die door onze ingenieurs werd ontwikkeld in samenwerking met onze partner TECHEETAH, neemt aan het ABB FIA-KAMPIOENSCHAP Formule E deel in de kleuren van DS TECHEETAH.

DS E-Tense FE 19
DS E-Tense FE 19
DS E-Tense FE 19

Van het circuit naar de weg

Door stadscentra racen zonder vervuiling te genereren, is voor ons een uitstekend middel om u tegemoet te komen en u het allerbeste te bieden, zowel op het circuit als in onze wagens voor de weg.

We zijn trots op onze verworvenheden in de Formule E-races en stellen alles in het werk om u dag na dag te laten genieten van technologieën geïnspireerd op de competitie. Dat engagement wordt realiteit met de lancering van de geëlektrificeerde ‘E-TENSE'-motoren in de DS 7 CROSSBACK 4x4 E-TENSE en DS 3 CROSSBACK E-TENSE.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

De DS 3 CROSSBACK E-TENSE, die kan worden besteld vanaf de lente van 2019, maakt de weg vrij voor een nieuwe generatie van elektrische wagens: een rijbereik tussen 300 en 320 kilometer (WLTP-cyclus) en de mogelijkheid om 80 procent van de batterij op te laden in 30 minuten.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

Onze oplaadbare hybridewagen, de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, kan eveneens vanaf de lente van 2019 worden besteld en belichaamt een onuitgegeven combinatie van raffinement en kracht: vierwielaandrijving, 300 pk en een beperkt verbruik (minder dan 2,2 l/100 km over de WLTP-cyclus).

DS X E-TENSE

Van droom tot realiteit

De DS X E-TENSE is een onbegrensde interpretatie van de auto van de toekomst en verenigt technologie met poëzie. Behalve zijn onuitgegeven raffinement getuigt onze droomwagen ook van een uitzonderlijke kracht, met 540 tot 1.360 pk dankzij zijn twee zuiver elektrische motoren.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 47 jaar, Fransman, Directeur van DS Performance

Thomas Chevaucher (hieronder): 37 jaar, Fransman, Technisch directeur

Thomas Chevaucher
Claire Magnant

Claire Magnant (hierboven): 34 jaar, Française, Programmamanager

Didier Raso (hieronder): 41 jaar, Fransman, Verantwoordelijke systemen en vermogenselektronica

Didier Raso
Adrien Da Cunha Belvès

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 33 jaar, Fransman, Verantwoordelijke communicatie en activering

ONZE PARTNERS

DS Techeetah

Als deelnemer in het FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het TECHEETAH-team met zijn nieuwe DS E-TENSE FE 19 aan de start verschijnen.

DS Techeetah

Total

Als jarenlange partner van DS staat Total ook aan onze zijde bij onze Formule E-activiteiten. De DS E-TENSE FE 19 wordt voorzien van een transmissie-olie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door de ingenieurs van het researchcentrum van Total in Solaize (CReS), in de buurt van Lyon. Dit product optimaliseert het rendement van de versnellingsbak zodat de auto minder elektrische energie verbruikt.