NL / FR

Onze sportafdeling

DS PERFORMANCE

Uitstalraam voor onze technologische knowhow

Gestuwd door onze durf en ons streven naar innovatie, hebben we kort na de geboorte van DS Automobiles in 2014 een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis geschreven met de oprichting van een autosportafdeling: DS Performance.

DS 3 Performance
DSV-03

De autosportafdeling van het merk DS

Als vooruitstrevend merk zal DS Automobiles met zijn DS Performance-team als enige Franse constructeur volgend seizoen deelnemen aan de Formule E. Het merk is als sinds het tweede jaar van het kampioenschap in deze categorie aanwezig en kan reeds bogen op vele successen. Daar hoopt men er voor de fans nog meer aan toe te voegen met de DS E-Tense FE 19.

 

De nieuwe DS Performance-raceauto is ontwikkeld op basis van een chassis van de tweede generatie en is niet alleen stijlvol dankzij de matzwarte en gouden kleuren, maar ook extreem snel en energiezuinig dankzij het werk van de DS Performance ingenieurs.

DS E-Tense FE 19
DS E-Tense FE 19
DS E-Tense FE 19

KNOW HOW

Het verleggen van de grenzen van de technologie van morgen, het ontwikkelen van steeds efficiëntere elektrisch aangedreven auto's en het testen onze nieuwste innovaties op het circuit: dat zijn de missies van DS Performance, de autosportafdeling van ons merk.


In deze video beleef je de DS Performance-testritten in Spanje van nabij, waarbij de beelden een inkijkje verschaffen in het werk van onze teams ivoor de nieuwe Formule E-auto, de DS E-Tense FE 19.

DS 7 Crossback

Van het circuit naar de weg

Door stadscentra racen zonder vervuiling te genereren, is voor ons een uitstekend middel om u tegemoet te komen en u het allerbeste te bieden, zowel op het circuit als in onze wagens voor de weg. Door deel te nemen aan het Formule E-kampioenschap van autosportfederatie FIA, kunnen we nieuwe technologieën voor onze hybridewagens en elektrische modellen perfectioneren. Dat geldt ook voor de DS 7 Crossback, onze nieuwe SUV, die als eerste model zal  beschikken over onze E-TENSE 4x4-aandrijving, de hybridemotor volgens DS.

DS E-TENSE

Van droom tot realiteit


Bij zijn voorstelling op het autosalon van Genève in maart 2016 genoot de DS E-Tense onmiddellijk heel wat bijval bij het publiek. Met zijn perfect evenwichtige afmetingen (4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog) was de DS E-Tense niet zomaar een concept-car. Hij was veel meer dan dat. In de eerste plaats blikte hij vooruit op de stilistische en technologische toekomst van het merk. En bovendien was hij niet alleen te zien op de elegante stands van internationale salons. De DS E-Tense was ook al rijdend te zien, zowel tijdens de "ePrix" (Grand Prix in de Formule E) van Parijs en Monaco als op de openbare weg.

DS E-TENSE
DS 3 Performance - Black car

DS 3 PERFORMANCE

Opvallende en dynamische auto’s die efficiëntie aan comfort, rijgemak en intens rijplezier koppelen

Met hun vermogen van 208 pk (koppel van 300 Nm) en hun MCM-transmissie met zes verhoudingen en een specifieke spreiding, illustreert de DS 3 PERFORMANCE bovendien de merkexpertise op het gebied van raffinement.

DS PERFORMANCE LINE

Bent u op zoek naar dynamische elegantie?

Dan zal het PERFORMANCE LINE-gamma met zijn unieke, uitgesproken elegantie u beslist weten te bekoren.

DS PERFORMANCE: HET TEAM

Xavier Mestelan Pinon

Xavier Mestelan Pinon (hierboven): 47 jaar, Fransman, Directeur van DS Performance

Thomas Chevaucher (hieronder): 37 jaar, Fransman, Technisch directeur

Thomas Chevaucher
Claire Magnant

Claire Magnant (hierboven): 34 jaar, Française, Programmamanager

Didier Raso (hieronder): 41 jaar, Fransman, Verantwoordelijke systemen en vermogenselektronica

Didier Raso
Adrien Da Cunha Belvès

Adrien Da Cunha Belvès (hierboven): 33 jaar, Fransman, Verantwoordelijke communicatie en activering

ONZE PARTNERS

DS Techeetah

Als deelnemer in het FIA Formule E-kampioenschap sinds de start van de competitie voor fabrieksteams, zal DS Automobiles in het seizoen 2018/2019 in samenwerking met het TECHEETAH-team met zijn nieuwe DS E-TENSE FE 19 aan de start verschijnen.

DS Techeetah

Total

Als jarenlange partner van DS staat Total ook aan onze zijde bij onze Formule E-activiteiten.
De DS E-TENSE FE 19 wordt voorzien van een transmissie-olie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door de ingenieurs van het researchcentrum van Total in Solaize (CReS), in de buurt van Lyon. Dit product optimaliseert het rendement van de versnellingsbak zodat de auto minder elektrische energie verbruikt.