NL / FR

NIEUWS

E-PRIX VAN SANTIAGO

Afspraak in Chili voor de tweede manche van het kampioenschap

Na de eerste twee races van het seizoen in Riyadh keert het ABB FIA Formula E Championship voor de derde keer in de geschiedenis van de discipline terug naar Chili.

Het DS TECHEETAH-team wil opnieuw kracht bijzetten in Santiago, waar de hoge temperaturen een echte uitdaging kunnen worden.

NIEUWE PILOOT: ANTONIO FELIX DA COSTA VERVOEGT DS TECHEETAH

DS TECHEETAH is verheugd te mogen aankondigen dat Antonio Felix Da Costa het team zal vervoegen op 1 oktober 2019.

 

De 28-jarige Portugees krijgt startnummer #13 voor het zesde seizoen van het ABB FIA-kampioenschap Formula E, dat op 22 november 2019 van start gaat in Riyad.

DS TECHEETAH EN JEAN-ÉRIC VERGNE ZIJN KAMPIOEN FORMULE E

Na afloop van een ongelofelijk seizoen wint DS TECHEETAH de teamtitel en verovert Jean-Éric Vergne als eerste piloot twee pilotentitels in de Formule E.

Na twee intense races op het Red Hook-circuit in Brooklyn reed Jean-Éric Vergne als Kampioen Formule E 2018/2019 over de finishlijn van de laatste E-Prix van het seizoen. 

DS TECHEETAH, LEIDER IN DE FORMULE E, KOMT IN NEW YORK AAN VOOR DE GROTE FINALE

Het Kampioenschap Formule E ABB van de FIA wordt voor de laatste twee races van het seizoen 2018/2019 op zaterdag 13 en zondag 14 juli in New York gereden. DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne staan bovenaan in het klassement voor teams en rijders. Titelverdediger Jean-Éric Vergne zou de eerste coureur kunnen worden die twee Formule E-titels wint. DS TECHEETAH is ook in de running voor de titel bij de Teams.

JEAN-ÉRIC VERGNE, KONING VAN BERN

Jean-Éric Vergne zette een verpletterende prestatie neer tijdens de Zwitserse E-Prix door zowel de polepositie als de zege en de trofee voor beste piloot van de Europese wedstrijden op zijn naam te schrijven.

De piloot van DS TECHEETAH pakte ook als eerste piloot een polepositie vertrekkend vanuit Groep 1 en is de eerste die dit seizoen drie zeges op zijn naam mag schrijven. 

JEAN-ÉRIC VERGNE BEHAALT NIEUWE PODIUMPLAATS IN BERLIJN EN VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KAMPIOENSCHAP


DS TECHEETAH-piloten Jean-Éric Vergne en André Lotterer hebben vandaag opmerkelijke prestaties neergezet in Duitsland, door plaatsen te winnen tijdens de E-Prix van Berlijn.


Jean-Éric Vergne, die bij de kwalificaties niet verder kwam dan een achtste plaats, eindigde toch op het podium van de tiende manche van het FIA ABB Formule E-kampioenschap en vergaarde daarmee vijftien extra punten om zijn voorsprong in het pilotenklassement nog te vergroten.

JEAN-ÉRIC VERGNE SLEEPT EEN FANTASTISCHE OVERWINNING IN DE WACHT IN MONACO

Na de poleposition te hebben behaald in de E-Prix van Monaco, sleepte Jean-Éric Vergne zijn tweede overwinning van het seizoen 2018/2019 in het FIA ABB Formule E-kampioenschap in de wacht door de hele race aan de leiding te rijden.

DS TECHEETAH wordt op die manier het eerste team in de geschiedenis dat het teamkampioenschap aanvoert en tegelijk zijn twee piloten op de eerste twee plaatsen van het pilotenklassement heeft. 

DS TECHEETAH VOERT HET KAMPIOENSCHAP AAN EN SPEELT IN PARIJS DE EERSTE VIOOL MET ANDRÉ LOTTERER


De vierde E-Prix van Parijs – de thuiswedstrijd voor DS Automobiles – zal voor altijd te boek staan als de eerste Formule E-race in de regen. DS TECHEETAH stond opnieuw op het podium dankzij de tweede plaats van André Lotterer.  Jean-Éric Vergne eindigde zesde.

DS TECHEETAH HEROVERT LEIDERSPLAATS IN FORMULE E

Rome, 13 april 2019

Dankzij de tweede plaats van André Lotterer na de poleposition in de wacht te hebben gesleept in de ePrix van Rome, herovert DS TECHEETAH de leidersplaats in het teamklassement van het FIA ABB Formule E-kampioenschap. De volgende manche vindt plaats op 27 april in hartje Parijs, de thuisbasis van DS Automobiles.

EEN DAG NA ZIJN ZEGE IN CHINA IS DS PERFORMANCE GESTART MET HET FORMULE E-SEIZOEN 2019/2020

Terwijl Jean-Éric Vergne en DS TECHEETAH China verlieten met de eerste zege van de DS E-TENSE FE19 op zak, legde het technische team van DS Performance de laatste hand aan de montage van een eerste fysieke evolutie van het aandrijfgeheel voor het toekomstige seizoen. De tests op het circuit kunnen beginnen.

DS TECHEETAH EN JEAN-ÉRIC VERGNE WINNEN E-PRIX VAN SANYA

Sanya, 23 maart 2019

DS TECHEETAH en Jean-Éric Vergne schrijven de E-Prix van Sanya (China) op hun naam en vieren zo hun eerste overwinning in seizoen 2018-2019 van het FIA ABB Formule E-kampioenschap.

Jean-Éric Vergne, die vanaf de eerste lijn vertrok, heeft zich halverwege de race de eerste plaats toegeëigend en wist zijn voornaamste concurrenten op een afstand te houden tot de geblokte vlag viel. Zijn teamgenoot André Lotterer, die op de zevende plaats startte, finishte als vierde na een spannende race.

TOPPRESTATIES ZONDER BEKRONING IN HONGKONG

Hongkong, 10 maart 2019


Het scheelde niet veel of de vijfde manche van het Wereldkampioenschap Formula E ABB FIA 2018/2019 werd als eerste van de vijftig races uit de geschiedenis van de discipline op nat wegdek gereden in de haven van Hongkong.

Zoals Mark Preston, Team Principal van DS TECHEETAH, beaamde, was het de meest stresserende wedstrijd in lange tijd. André Lotterer kwam heel dicht bij de zege terwijl Jean-Éric Vergne alweer het slachtoffer werd van agressieve manoeuvres.

DE E-PRIX VAN MEXICO: SPECTACULAIR IN MEER DAN EEN OPZICHT

Mexico City, 16 februari 2019

De piloten van DS TECHEETAH vertrokken in Mexico City vanaf de achtste en twaalfde rij en hadden slechts een doel voor ogen: opklimmen in het klassement om zoveel mogelijk punten te scoren. Na afloop van een race die werd beslecht in de laatste meters eindigde André Lotterer op de vijfde plaats van de E-Prix van Mexico City terwijl Jean-Éric Vergne het moest stellen met een dertiende plaats.

EEN MOEILIJKE DAG VOOR DS TECHEETAH IN SANTIAGO

Santiago, 26 januari 2019

DS TECHEETAH beleefde een moeilijke dag tijdens de E-Prix van Santiago: Jean-Eric Vergne moest opgeven en André Lotterer eindigde op de dertiende plaats na een wedstrijd vol plotwendingen.

Slechts veertien eenzitters haalden de finish in de E-Prix van Santiago, die werd gereden in een recordtemperatuur van 37 °C. 

DS TECHEETAH VERGROOT ZIJN VOORSPRONG IN HET KAMPIOENSCHAP

Marrakesh, 12 januari 2019

Jean-Éric Vergne, die bij de E-Prix vanop de eerste lijn mocht vertrekken, heeft getracht van bij de eerste bocht de leiding te nemen. Helaas resulteerde het manoeuvre van de DS TECHEETAH-piloot in een slippartij. Daardoor tuimelde de titelhouder in de Formula E naar de laatste plaats, maar na een indrukwekkende remonte wist hij bij de finish toch de punten van de vijfde plaats te veroveren.

DS TECHEETAH VAT POST AAN DE KOP VAN HET FORMULE E-KAMPIOENSCHAP

Ad-Diriyah, 15 december 2018

Na een race vol plotwendingen rijdt de DS E-TENSE FE19 van titelvoerend kampioen Jean-Éric Vergne als tweede over de finish van de E-Prix van Ad-Diriyah. Met André Lotterer was het team dicht bij een dubbele podiumplaats.

DS TECHEETAH MAAKT ZICH KLAAR VOOR HET DEBUUT VAN DE DS E-TENSE FE19 IN DE COMPETITIE

Versailles, 11 december 2018

Het seizoen 2018/2019 van het ABB FIA Formula E-kampioenschap wordt nu zaterdag 15 december afgetrapt. 

Tweeëntwintig eenzitters van de nieuwe generatie nemen het tegen elkaar op op nieuwe circuits in nieuwe steden, met een nieuw reglement en nieuwe rijders.

DS TECHEETAH KRIJGT TATIANA CALDERÓN OP BEZOEK VOOR DE TESTS NA DE E-PRIX VAN AD-DIRIYAH


Tatiana Calderón zal rijden met de DS E-TENSE FE19 van DS TECHEETAH tijdens de tests die plaatsvinden op zondag 16 december, de dag na de E-Prix van Ad-Diriyah in Saudi-Arabië.

INWIJDING VAN DE WERKPLAATSEN VAN DS TECHEETAH EN VOORSTELLING VAN DE PILOTEN JEAN-ÉRIC VERGNE EN ANDRÉ LOTTERER


De toenadering tussen TECHEETAH EN DS Automobiles komt vandaag tot uiting in de inwijding van de nieuwe werkplaatsen van het team, gevestigd op enkele kilometers van het Kasteel van Versailles. 

DS AUTOMOBILES EN TECHEETAH SLUITEN EEN OVEREENKOMST

Sinds het ABB FIA-kampioenschap Formule E open is voor constructeurs, is DS Automobiles van de partij. Nu zal het vanaf het seizoen 2018/2019 de nieuwe eenzitter DS E-TENSE FE 19 inzetten in samenwerking met de renstal TECHEETAH.

DS AUTOMOBILES EN TECHEETAH

DS VIRGIN RACING SLUIT ZIJN BESTE FORMULE E-SEIZOEN AF IN NEW YORK


Sam Bird tekent met de derde plaats in het rijderskampioenschap.voor zijn beste Formule E-klassering.

SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING IN TITELRACE IN NEW YORK!


In New York gaat de Brit Sam Bird de confrontatie aan met de Fransman Jean-Eric Vergne voor het kampioenschap in de Formule E.

SAM BIRD VERKLEINT ZIJN ACHTERSTAND IN HET KAMPIOENSCHAP DANKZIJ EEN PODIUMPLAATS IN ZÜRICHTijdens de eerste race op een Zwitsers circuit in 64 jaar eindigde Sam Bird als tweede. Met nog twee races te gaan komt Bird hiermee op 23 punten van de leider in het kampioenschap. DS Virgin Racing reist af naar New York als kanshebber op de rijders- en constructeurstitel.

PUNTEN VOOR SAM BIRD IN DE E-PRIX VAN BERLIJNDe Brit blijft met een tweede plaats in het rijdersklassement in de race voor het kampioenschap. DS Virgin Racing staat op dit moment derde in het constructeursklassement. Er zijn in dit Formule E-seizoen nog drie wedstrijden te gaan.

PODIUM VOOR SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING IN PARIJS

Derde plaats voor Sam Bird in de e-Prix van Parijs na een chaotische laatste ronde. DS Virgin Racing en Sam Bird behouden de tweede plaats in het Formula E-kampioenschap. Volgende manche op 19 mei in Berlijn. 

ALLE TOEKOMSTIGE DS-MODELLEN WORDEN GEËLEKTRIFICEERD

Zaterdag vond editie 2018 van de E-Prix van Parijs plaats, hét moment voor DS Automobiles om de volgende stappen in zijn elektrificeringsstrategie aan te kondigen.

Vanaf 2025 zullen nieuwe modellen enkel worden aangeboden in een geëlektrificeerde versie,  met hybridemotor of volledig elektrisch.


SAM BIRD WINT HISTORISCHE GP VAN ROME

Sam Bird wint eerste Formula E-race in Rome. DS Virgin Racing wordt tweede in het team- en pilotenklassement. Het team werd in het begin van de week gezegend door de Paus. Dit is de zevende zege van Bird op veertig Formula E-starts.  Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, overhandigde de trofee in het bijzijn van talloze fans.

DS VIRGIN RACING BEREIDT ZICH VOOR OP PRIMEUR IN EEUWIGE STAD

Op zaterdag 14 april trekt de Formula E voor het eerst naar de Italiaanse hoofdstad voor de zevende manche van het seizoen.

DS Virgin Racing dingt mee naar de Team- en Pilotentitels. In Frankrijk wordt de race rechtstreeks uitgezonden op C8, Canal + Sport en Eurosport 1.

DE DS E-TENSE FE 19 RIJDT!

Het eerste nieuwe Formule E-model is uit de startblokken geschoten... De DS E-TENSE FE 19 reed zijn eerste demonstratierondjes vlak bij de DS Performance-ateliers in Versailles.

NA ZIJN PODIUMPLAATS IN PUNTA DEL ESTE DINGT SAM BIRD MEE NAAR DE TITEL

Sam Bird finishte op de 3e plaats in de E-Prix van Punta del Este. Alex Lynn behaalde met de 6e plaats het beste resultaat in zijn jonge carrière DS Virgin Racing staat halfweg het seizoen opnieuw op de 3e plaats in het piloten- en teamklassement 

ALEX LYNN EINDIGT IN DE PUNTEN IN MEXICO

DS Virgin Racing houdt gelijke koers met de allerbesten in Mexico City en Sam Bird blijft in de titelstrijd, hij staat derde in het kampioenschapsklassement.

MEXICO VOLGENDE STOP VAN DS VIRGIN RACING

Zaterdag 3 maart vindt in de Autódromo Hermanos Rodríguez de vijfde manche van het seizoen plaats. DS Virgin Racing staat hoog in het piloten- en teamklassement. 

SAM BIRD OPNIEUW IN DE TOP 5 VAN DE FORMULA E

Sam Bird eindigt als 5de in de 1e E-Prix van Santiago met bonuspunt voor beste ronde van de race. De Brit blijft in de race naar de titel, net als DS Virgin Racing dat momenteel 3e staat in het teamklassement.

PODIUMPLAATS VOOR SAM BIRD IN MARRAKECH

Sam Bird behaalde de derde plaats in de derde manche van seizoen 2017/2018 van het FIA Formule E-kampioenschap.

Daarmee eindigden beide piloten van DS Virgin Racing in de punten.

ANTONIO GIOVINAZZI en JOEL ERIKSSON NAMEN DEEL AAN DE ROOKIE TEST MET DS VIRGIN RACING

Antonio Giovinazzi en Joel Eriksson zijn geslaagd in hun eerste test met de zuiver elektrische eenzitter DSV-03 van DS Virgin Racing tijdens de eerste rookie test in Marrakech.

JOEL ERIKSSON TEST MET DS VIRGIN RACING

Het team onthult de eerste piloot die zal deelnemen aan de Formule E-tests voor debutanten: Joel Eriksson, Europees vicekampioen Formule 3, zal samen met het team DS Virgin Racing deelnemen aan de Formule E-tests voor debutanten.

Zege voor DS Virgin Racing bij de opening van het kampioenschap in Hongkong

DS Virgin Racing heeft op spectaculaire wijze gezegevierd in de eerste wedstrijd van het Formule E-kampioenschap die in het weekend van 2 en 3 december 2017 in Hongkong werd verreden. Hierdoor komt Sam Bird aan de leiding komt in het rijdersklassement en neemt het team de tweede plaats in in het algemeen teamklassement, op 3 punten van de leider. Dat zijn veelbelovende resultaten met de volgende wedstrijd van het seizoen 2017/2018, op 13 januari 2018 in Marrakech, in het vooruitzicht.

DS Virgin Racing onthult zijn nieuwe eenzitter voor seizoen 2017-2018 in de Formule E

DS Virgin Racing geeft het startsein voor seizoen 2017-2018 van het Formule E-kampioenschap door enkele dagen voor de eerste afspraak in Hongkong het doek van de DSV-03 te halen. Dat evenement viel samen met de verjaardag van de eerste Formule E-zege van het team.
De nieuwe zuiver elektrische eenzitter tooit zich in de traditionele kleuren violet, rood en zilver, met enkele aanpassingen aan de aankleding. Onder het koetswerk hebben de experts van DS Performance hard gewerkt om de eenzitter en zijn efficiëntie te optimaliseren met een nieuwe softwaresturing. 

 

HOOGTEPUNTEN SEIZOEN 2016/2107

Herbeleef de mooiste momenten van het derde Formule E-seizoen van de renstal DS Virgin Racing.

 

Dompel uzelf onder in de actie en herontdek de beste momenten van het Formule E-kampioenschap 2016/2017.