NL / FR

DS VIRGIN RACING BEREIDT ZICH VOOR OP PRIMEUR IN EEUWIGE STAD

Op zaterdag 14 april trekt de Formula E voor het eerst naar de Italiaanse hoofdstad voor de zevende manche van het seizoen.

DS Virgin Racing dingt mee naar de Team- en Pilotentitels. In Frankrijk wordt de race rechtstreeks uitgezonden op C8, Canal + Sport en Eurosport 1.

Tussen zijn geplaveide straten en zijn Werelderfgoed-monumenten ontvangt Rome voor het eerst de Formula E. Op zaterdag 14 april zal DS Virgin Racing alles uit de kast halen om zijn voorsprong in de race naar de team- en pilotentitel te vergroten.

De E-Prix in Rome is de zevende manche van het seizoen en geeft het startschot voor het Europese luik van de competitie en de tweede helft van een seizoen met twaalf wedstrijden. De startlijn van het "Circuito Cittadino dell’EUR" bevindt zich op de Via Cristoforo Colombo. Het traject leidt de piloten rond de Obelisco di Marconi, tegenover het Colosseo Quadrato. Met zijn lengte van 2,87 kilometer en zijn 33 ronden is dit het langste tracé van het jaar.

De twee Britse piloten, Sam Bird en Alex Lynn zijn vast van plan hun elan aan te houden. Sam Bird staat momenteel op de derde plaats in het pilotenklassement, nadat hij in Punta del Este de twaalfde podiumplaats uit zijn carrière behaalde. Ook teamgenoot Alex Lynn, een van de rookies van dit seizoen, zette er zijn beste resultaat tot nog toe neer, een zesde plaats. Het team staat daarmee op de derde plaats in het teamklassement en wist als enige tien keer punten te scoren (vijf keer voor Bird, vijf keer voor Lynn). DS Virgin Racing is bovendien het team met het hoogste aantal Superpole-kwalificaties op zijn naam (25). 

De race in de Eeuwige Stad geniet een nog grotere mediadekking dan gewoonlijk. In Frankrijk zal het gratis kanaal C8 net als Canal + Sport en Eurosport rechtstreeks verslag uitbrengen over de race en ook Britse kijkers kunnen de prestaties van de DSV-03 gratis volgen op de zender 5Spike. In Italië wordt de race rechtstreeks uitgezonden op Italia 1 en Italia 2. Sam Bird: “Ik kijk echt uit naar de race in Rome. Het is een historische stad en Italië heeft een enorm patrimonium op het gebied van autosport. We waren competitief in de eerste helft van het seizoen, met een zege en twee podiumplaatsen. Ik wil ook in Rome verder strijden voor de titels.”

Alex Lynn: “In de vorige race hebben we een mooi resultaat neergezet. Na de kwalificatieronden stonden we op de eerste lijn. Dat bewijst dat ons ritme goed zit. Ik hoop dat elan te kunnen aanhouden in Rome en daarna. Het circuit ziet er moeilijk uit en is nieuw voor alle piloten. We hebben dan ook hard gewerkt en kijken erg uit naar de race.”

Alex Tai, Team Principal: “Een nieuw circuit in een stad met de emblematische uitstraling van Rome, is een grote troef voor de Formula E-competitie. Bij het begin van de tweede seizoenshelft zal de concurrentie feller woeden dan ooit. We staan op de derde plaats van het piloten- en teamkampioenschap en dat is geen toeval. We kunnen rekenen op fantastische, getalenteerde en regelmatige piloten, zoals de statistieken bewijzen, en op een bijzonder competent team van ingenieurs en een snelle wagen. We willen onze prestaties nog versterken in Rome en de volgende Europese wedstrijden.” 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “Rome is de perfecte plaats om de Europese tournee te beginnen. Dit is een stad met heel wat autoliefhebbers. Uit onze simulatorsessies is gebleken dat het een complex parcours wordt voor de piloten, met erg snelle bochten. We kunnen ons dus aan een mooie strijd verwachten. We weten dat onze DSV-03 performant en efficiënt is, dus als we geen fouten maken, kunnen we strijden voor de zege.”

Meer informatie over het team, hogeresolutiefoto’s en video’s zijn beschikbaar op http://map.ds-virginracing.com/.