NL / FR

DE E-PRIX VAN MEXICO: SPECTACULAIR IN MEER DAN EEN OPZICHT

Mexico City, 16 februari 2019

De piloten van DS TECHEETAH vertrokken in Mexico City vanaf de achtste en twaalfde rij en hadden slechts een doel voor ogen: opklimmen in het klassement om zoveel mogelijk punten te scoren. Al in de eerste ronde ging Jean-Eric Vergne Alexander Sims voorbij, alvorens die laatste zijn positie weer innam door een bocht af te snijden. Enkele honderden meters verder reed Nelson Piquet Jr. de DS E-TENSE FE19 van de regerend wereldkampioen aan. Onder Full Course Yellow, voor de tweede rode vlag uit de Formula E-geschiedenis verscheen, werd André Lotterer ingehaald door Edoardo Mortara en Jérôme d’Ambrosio. 

Tijdens de neutralisering van de wedstrijd is het technische team van DS TECHEETA erin geslaagd de eenzitter van de Fransman te herstellen door een wiel, de neus, de achtervleugel en het ponton te vervangen. 

Door het uitblijven van een beslissing van de commissarissen werd de race hernomen met André Lotterer op de achtste rij en Jean-Éric Vergne op de tiende plaats. De Fransman werd door Mitch Evans om zijn as geduwd en vervolgens aangetikt door Tom Dillman, waardoor hij terugviel naar de zeventiende plaats. Maar terwijl de andere deelnemers moesten vertragen om energie te sparen, klommen de twee piloten van DS TECHEETAH in de laatste ronde weer op in het klassement om uiteindelijk op de vijfde en dertiende plaats te eindigen.

Mark Preston, Team Principal: “Jean-Éric was meermaals op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Hij kreeg af te rekenen met forse aanvallen door andere piloten in het midden van het peloton, die zijn ambities in de kiem smoorden. Gelukkig kwam André er beter vanaf. Hij reed een sterke race en eindigde uiteindelijk op een uitstekende vijfde plaats.”

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “De Formula E leverde een race die alle fans aan hun stoel gekluisterd hield tot de geblokte vlag viel. Terwijl Jean-Éric het zonder punten moest stellen, heeft André een erg mooie comeback gemaakt en wist hij van de efficiëntie van zijn DS E-TENSE FE19 te profiteren op het moment dat zijn voornaamste concurrenten moesten vertragen. De volgende etappe, die plaatsvindt in Hongkong, geeft het startsein voor het Aziatische gedeelte van de kampioenschap. Er staan nog negen races op het programma en alles blijft mogelijk.” 

Jean-Éric Vergne, piloot van DS TECHEETAH: “Ik weet niet waar ik moet beginnen... Drie piloten hebben ingehaald tijdens een Full Course Yellow, waarvan er één een chicane heeft afgesneden en mij om mijn as heeft geduwd. En niemand werd gestraft. Ik zal nog een hartig woordje moeten praten met de FIA om te begrijpen wat er is gebeurd. Het team heeft fantastisch werk geleverd om mijn eenzitter te herstellen tijdens de rode vlag. Ik ben ze erg dankbaar. Maar het resultaat blijft echt frustrerend. Het geluk stond niet aan onze kant maar we zullen onze rug rechten om de negatieve punten achter ons te laten en vooruit te kijken.”

André Lotterer, piloot van DS TECHEETAH: “Het was een moeilijke dag maar we wisten uiteindelijk toch een mooie vijfde plaats uit de brand te slepen. Daar moet ik tevreden mee zijn. We hebben enkele moeilijkheden gehad met de afstelling van de eenzitter maar we zijn erin geslaagd om op te klimmen van de twaalfde naar de vijfde plaats. Het was een maffe E-Prix, maar we hebben onze energie perfect kunnen beheren om uiteindelijk dicht bij de kopgroep te eindigen. Het podium lag binnen bereik en de punten voor de vijfde plaats zijn een mooie beloning. Morgen zullen we maximaal profiteren van onze testdag, al zullen we enkele bijkomende puntjes op onze werklijst moeten plaatsen.”