NL / FR

INWIJDING VAN DE WERKPLAATSEN VAN DS TECHEETAH EN VOORSTELLING VAN DE PILOTEN JEAN-ÉRIC VERGNE EN ANDRÉ LOTTERER


De toenadering tussen TECHEETAH EN DS Automobiles komt vandaag tot uiting in de inwijding van de nieuwe werkplaatsen van het team, gevestigd op enkele kilometers van het Kasteel van Versailles.

DS TECHEETAH onthult in avant-première de kleuren van de DS E-TENSE FE 19, alsook de samenstelling van het team voor seizoen 2018/2019 van het FIA Formula E-kampioenschap.

Mark Preston, Teamleider van DS TECHEETAH: “We zijn verheugd over de start van ons nieuwe partnerschap met DS Automobiles en het feit dat we ons eerste seizoen onder de naam DS TECHEETAH kunnen voorbereiden. En met evenveel genoegen bevestigen we dat de eenzitters zullen worden bestuurd door titelhouder Jean-Eric Vergne en zijn – vaste – teamgenoot André Lotterer. James Rossiter en Zhou Guanyu worden onze ontwikkelingspiloten. Die overvloed aan talent maakt ons uitermate competitief en we kijken dan ook met ongeduld uit naar de eerste wedstrijd.”

Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “Achter de schermen werken we al lang aan de ontwikkeling van de DS E-TENSE FE 19. De inbreng van TECHEETAH heeft ons geholpen om onze voorbereidingen voor de volgende seizoenen te optimaliseren. We kunnen niet alleen rekenen op twee bijzonder getalenteerde piloten maar ook op het vernuft van de twee bestanddelen die ons hebben geholpen om een fantastisch technisch team samen te stellen voor DS TECHEETAH.”


De DS E-TENSE FE 19 heeft bijna dubbel zoveel energie aan boord als de vorige generatie van de eenzitter. Voor het eerst zullen de Formula E-bolides een race kunnen uitrijden zonder te stoppen. Dat zegt veel over de snelle vooruitgang van de elektrische technologie. Het chassis van de tweede generatie zal de drie komende seizoenen worden gebruikt. Elk jaar zullen de constructeurs de software en de technologie van het aandrijfgeheel kunnen bijwerken. 


Jean-Éric Vergne: “Ik ben oprecht blij dat ik mijn carrière in de Formula E kan voortzetten met dit team. Nadat we in 2017-2018 de titel hebben veroverd, zal de bijdrage van DS Automobiles ons nog sterker maken. De komst van de tweede generatie van de eenzitters is een keerpunt voor dit kampioenschap. Zo kunnen we ons verwachten aan nieuwe hoogten wat de competitiviteit en het spektakelniveau betreft.”

André Lotterer: “De DS E-TENSE FE 19 ziet er niet alleen fantastisch uit maar rijdt ook fabelachtig. Ik heb vorig jaar al kunnen proeven van het succes en dat wil ik dit jaar nog meer doen. We kunnen rekenen op een erg sterk team en ik weet zeker dat we fantastische dingen kunnen realiseren. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat iedereen onder hetzelfde dak werkt om onze doelstellingen te realiseren. Dat is een echte troef met het oog op dit seizoen.”

Keith Smout, Commercieel Directeur van DS TECHEETAH: “2017-2018 was een fantastisch seizoen. Ons nieuwe partnerschap met DS Automobiles en de uitzonderlijke eenzitter van de tweede generatie zullen ons in staat stellen om verder te groeien. Die groei zal ook onze huidige en toekomstige partners ten goede komen. De Formula E ontwikkelt zich jaar na jaar sneller. Die vooruitgang stelt DS TECHEETAH niet alleen in staat om competitief te zijn maar ook om een uitzonderlijk platform voor marketing en business te worden.

DS TECHEETAH zal de DS E-TENSE FE 19 voor het eerst op circuit gebruiken tijdens de officiële testritten van het nieuwe seizoen, die van 16 tot 19 oktober plaatsvinden in Valencia. 

Seizoen 2018/2019 van het Formula E-Kampioenschap van de FIA ABB gaat op 15 december van start in Saoedi-Arabië.