NL / FR

PODIUM VOOR SAM BIRD EN DS VIRGIN RACING IN PARIJS

Derde plaats voor Sam Bird in de e-Prix van Parijs na een chaotische laatste ronde. DS Virgin Racing en Sam Bird behouden de tweede plaats in het Formula E-kampioenschap. Volgende manche op 19 mei in Berlijn. 

 Sam Bird behaalde de derde plaats in de E-Prix van Parijs. Met deze derde opeenvolgende podiumplaats consolideren de Britse piloot en DS Virgin Racing hun tweede plaats in het piloten- en teamklassement.
Sam Bird toonde zich van bij het begin van de dag erg snel door de beste tijd neer te zetten in de eerste testsessie, terwijl zijn teamgenoot Alex Lynn de zesde plaats veroverde. Tijdens de kwalificaties behaalde Sam Bird de tweede plaats op de startgrid aan de zijde van Jean-Eric Vergne. Alex Lynn, die nauwelijks een halve seconde moest toegeven op de beste ronde, moest zich tevreden stellen met de vijftiende rij.
Zodra het licht op groen sprong, wist Sam Bird een aanval van André Lotterer af te slaan en behield hij zijn tweede plaats vlak achter Jean-Eric Vergne.
In de tweede helft van de race slaagde André Lotterer er mits het nodige ellebogenwerk dan toch in om Sam Bird voorbij te gaan en ook Lucas di Grassi vond een opening. Zo reed Sam Bird op de vierde plaats bij het ingaan van de laatste ronde. Even leek het erop dat Sam zijn podiumreeks zou moeten onderbreken, maar André Lotterer eindigde de race al freewheelend. Sam Bird botste met volle snelheid op de Techeetah in de laatste bocht, maar slaagde er toch in om als derde over de finish te rijden en zo zijn veertiende podiumplaats in de Formula E op zijn naam te schrijven. Alex Lynn, die goed in het ritme zat, eindigde als veertiende.
Sam Bird: “We waren competitief dit weekend, maar Jean-Eric Vergne heeft een erg intelligente race gereden en we konden niet tegen hem op. Hij verdient de zege en ik weet hoe bijzonder het is om te winnen bij een thuiswedstrijd. De race was erg spectaculair en ik ben bijzonder tevreden dat ik op de derde plaats ben geëindigd en opnieuw belangrijke punten kon sprokkelen voor het team en mezelf.”
Alex Lynn: “Ik had helaas niet zo’n goede dag. Ik was erg ontgoocheld in mijn kwalificatie, die de race een stuk moeilijker heeft gemaakt. We zijn erin geslaagd om enkele plaatsen te winnen, maar konden helaas niet verder opklimmen. We weten dat we heel snel zijn en zijn dan ook vastberaden om vanaf Berlijn terug te slaan.

Alex Tai, Team Principal van DS Virgin Racing: “Parijs was een schitterende wedstrijd, zowel op het circuit als daarbuiten. Sam voegt opnieuw een podiumplaats toe aan zijn palmares tijdens de thuiswedstrijd van onze constructeur, DS Automobiles. We organiseerden ook onze Innovation Summit en hebben een nieuw partnerschap met STANLEY Black & Decker aangekondigd, alsook de komst van een nieuwe meerderheidsaandeelhouder, Envision. Er resten ons nu nog vier wedstrijden en ons team staat stevig op de tweede plaats in het klassement. We zijn klaar voor de volgende wedstrijd.”
Xavier Mestelan Pinon, Directeur van DS Performance: “Sam eindigde voor de derde keer op het podium en zette zo onze podiumreeks voort in onze thuisstad, Parijs. Dankzij die prestaties zijn we erg goed geplaatst in de race naar de kampioenstitels.
Yves Bonnefont, Algemeen Directeur van DS Automobiles: “Het was een mooie wedstrijd in Parijs met enkele verrassende wendingen. We zijn erg tevreden over het spektakel waarvan de fans van DS hier vandaag konden genieten. Sam Bird eindigde de race op drie wielen, een kunstje dat de DS uit 1955 hem ooit voordeed... Het wordt een traditie voor ons merk!”
De volgende Formula E-race vindt op 19 mei plaats in Berlijn. Meer informatie vindt u op www.ds-virginracing.com. Daar kunt u ook de samenvatting van de E-Prix van Parijs bekijken.