NL / FR

Actualités

DS WORLD PARIJS VIERT DE SCHEPPERS VAN DE DS 7 CROSSBACK

Ter gelegenheid van de lancering van de DS 7 CROSSBACK ontvangt DS WORLD Parijs een onuitgegeven fototentoonstelling die hulde brengt aan de scheppers van het nieuwe model.

"MARILYN, LA DERNIÈRE SÉANCE" EEN EXPOSITIE VAN UNIEKE FOTO’S IN DS WORLD PARIS

VANAF 8 JUNI 2017 IN DS WORLD PARIS

Deze door Bert Stern in 1962 gemaakte sessie voor het tijdschrift Vogue is tot stand gekomen in 3 lange shoots gedurende twee dagen en één nacht, die plaatsvonden in het chique decor van het hotel Bel-Air in Los Angeles. Er werden in totaal 2571 opnames gemaakt, waarvan de 59 meest karakteristieke worden geëxposeerd in DS WORLD PARIS.

 

Deze expositie wordt georganiseerd door Olivier Lorquin, curator van de expositie en directeur van het Musée Maillol, terwijl de presentatie is verzorgd door Hubert Le Gall. De expositie dompelt de bezoeker onder in de wereld van glamour, natuurlijke schoonheid en emotie, geflankeerd door DS-modellen uit het huidige gamma, maar ook door een zeldzame klassieker, een Amerikaanse uitvoering van de DS 21 Cabriolet uit september 1966.

"MARILYN, LA DERNIÈRE SÉANCE", EEN EXPOSITIE VAN UNIEKE FOTO'S

U bent van harte welkom bij DS WORLD PARIS - 33 rue François 1er in Parijs. De toegang is gratis.

 

De expositie "Marilyn, la Dernière Seance", die wordt georganiseerd door Olivier Lorquin, curator van de expositie en directeur van het Musée Maillol, en Julien Faux, directeur van DS WORLD PARIS, brengt ons 55 jaar terug in de tijd. De bezoeker krijgt er een indruk van het leven van de ster en de bijzondere relatie die de artieste altijd heeft gehad met fotografie en fotografen. Deze ultieme sessie is het werk van de fotograaf Bert Stern, slechts één maand voor het overlijden van Marilyn Monroe.

 

Voor Hubert Le Gall, die de presentatie van de 59 foto's in DS WORLD PARIS heeft verzorgd, "zijn sensualiteit en glamour de twee termen die centraal staan in deze expositie. Dankzij de materiaalkeuze, sensueel zwart velours, dat herinnert aan de beroemde jurk van Dior, en het roze gepoederde plexiglas, fris als een satijnen laken, is het het gevoelige beeld van Marilyn Monroe dat ons in deze expositie charmeert en raakt."

 

"Deze opnames zijn een selectie van de foto's waarvan de afdrukken jaren nadat ze gemaakt zijn, teruggevonden zijn. Door de route van de expositie heeft deze het karakter van een storyboard," aldus Olivier Lorquin

 

Een expositie die bezocht kan worden van donderdag 8 juni 2017 tot en met zaterdag 6 januari 2018 in DS WORLD PARIS. Voor Julien Faux, directeur, "bieden de culturele activiteiten van DS WORLD PARIS een goede gelegenheid voor bezoekers om zich onder te dompelen in de wereld van ons merk DS. Een wereld die vervuld is van verfijning, Frans vakmanschap, innovaties en avant-garde, wat wordt weerspiegeld in onze auto's. Met het programma dat wij brengen, willen we artiesten voor het voetlicht brengen die dezelfde spirit hebben of belichamen. Met "Marilyn, La Dernière Séance" vieren we de tijdloosheid van een avant-gardistisch icoon van haar tijd."