NL / FR

DS AUTOMOBILES

ELECTRIC BY DS

Gedreven door lef en innovatiedrang, werken we al sinds de lancering van het merk aan de ontwikkeling van puur elektrische auto's. En omdat we steeds naar uitmuntendheid streven, nemen we deel aan de Formula E, het eerste wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters, dat in 2014 in het leven werd geroepen.

De gelegenheid voor onze ingenieurs om de grenzen van deze technologie van de toekomst te verleggen. We zijn trots op de knowhow die we hebben opgedaan en het is onze ambitie om u te laten profiteren van dit onderzoek. Dat engagement wordt realiteit met de komst van onze geëlektrificeerde modellen, die luisteren naar de naam ‘E-TENSE’.

Elektrische technologieën, van het circuit naar de weg

In 2019 zullen de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 met oplaadbare hybrideaandrijving en de zuiver elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE de elektrificatiesstrategie van het hele DS-gamma concretiseren.

Ze zullen tot de meest efficiënte wagens op de markt behoren, dankzij hun regeneratiecapaciteiten die steunen op technologie afkomstig uit de Formula E.

Zo willen we aantonen dat een elektrische aandrijving perfect hand in hand kan gaan met stijl, raffinement en technologie en zo een antwoord biedt op de milieuproblemen en eventuele toegangsbeperkingen in stadscentra.

DS E-TENSE FE 19

Dankzij zijn zuiver elektrische motor met een vermogen van 338 pk zet de DS E-TENSE FE 19 verschroeiende acceleraties neer: hij heeft genoeg aan 2,8 seconden voor de sprint van 0 naar 100 km/u – en haalt een topsnelheid van 230 km/u.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

De DS 3 CROSSBACK E-TENSE, die kan worden besteld vanaf de lente van 2019, maakt de weg vrij voor een nieuwe generatie van elektrische wagens: een rijbereik tussen 300 en 320 kilometer (WLTP-cyclus) en de mogelijkheid om 80 procent van de batterij op te laden in 30 minuten.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

Onze oplaadbare hybridewagen, de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, kan eveneens vanaf de lente van 2019 worden besteld en belichaamt een onuitgegeven combinatie van raffinement en kracht: vierwielaandrijving, 300 pk en een beperkt verbruik (minder dan 2,2 l/100 km over de WLTP-cyclus).

DS X E-TENSE

De DS X E-TENSE is een onbegrensde interpretatie van de auto van de toekomst en verenigt technologie met poëzie. Behalve zijn onuitgegeven raffinement getuigt onze droomwagen ook van een uitzonderlijke kracht, met 540 tot 1.360 pk dankzij zijn twee zuiver elektrische motoren.