NL / FR

DS, de legende die ontstond bij Citroën

In 1955 ontwerpen de ateliers van Citroën een visionair meesterwerk: de Citroën DS 19

Het VGD-project, dat in 1938 werd gelanceerd op initiatief van Pierre Boulanger om op termijn de Traction Avant te vervangen, zal pas 17 jaar later ten einde lopen met de lancering van de DS19 in oktober 1955. Drie mannen zijn specifiek betrokken bij zijn ontwerp en zijn oppuntstelling:

- de eerst is André Lefèbvre, luchtvaartingenieur van opleiding,

- de tweede is Paul Magès, autodidactisch ingenieur, de ontwerper van de hydrauliek. 

- de derde is de Italiaan Flaminio Bertoni, getalenteerde stylist, beeldhouwer en schilder, met zijn team van tekenaars. Hij zorgt voor de revolutionaire en tegelijk elegante lijnen van de DS.

CITROËN DS 19, 21 EN 23: een concentraat van hightech

In de loop van de jaren 1950 worden verschillende versies afgeleid van de Citroën DS 19. Eerst en vooral is er de ID 19 die in oktober 1956 werd voorgesteld, en vervolgens verschijnen in 1958 de breakversies en ook de DS 19 Prestige.

Van bij het begin kent de DS 19 een waar internationaal succes. Hij is een symbool van Franse elegantie en avant-garde, en wordt over de hele wereld geëxporteerd.

… EN DS WORDT MODEHUIS DS

De oprichting van het merk DS was een evidentie geworden.

Het merk DS werd officieel opgericht op 1 juni 2014 en spreekt zijn ambitie uit: de Franse knowhow van de luxe gestalte geven in de autowereld 

Het Franse automerk DS boogt op een uitzonderlijk erfgoed, met name dat van de DS 19 die net 60 jaar geworden is. Deze legendarische auto draagt de waarden van innovatie, uitmuntendheid en avant-garde in zich. 

DS, SPIRIT OF AVANT-GARDE

Het merk viert in 2015 de 60e verjaardag van de originele DS en onthult op het autosalon van Genève zijn signatuur ‘DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE’,  zijn nieuwe logo en de nieuwe DS 5 met zijn iconische DS Wings-grille. 


Als afstammelingen van de Citroën DS van 1955combineren de DS'en van vandaag een opmerkelijke stijl en technologie met comfort en dynamisme, edele materialen en verfijndheid.  

De Citroën DS 3 en Citroën DS 3 Cabrio worden heruitgevonden en worden de nieuwe DS 3 en DS 3 Cabrio, CHIQUE & MODERNE STADSAUTO'S.

De uiterst moderne, ijdele en gepersonaliseerde berline en cabriolet van de Citroën DS3 legden de lat van bij hun lancering in 2010 een stuk hoger.

In 2016 lanceert het merk DS de  nieuwe DS 3 en DS 3 Cabrio. Het DS-gamma is compleet en bevrijdt zich met zijn sterke identiteit van alle tekenen die naar Citroën refereren.

De Citroën DS4 vindt zichzelf heruit en wordt de DS 4

De Citroën DS4, die eind 2010 werd voorgesteld,  verzoende het dynamisme, de exclusiviteit en de compactheid van een coupé met de polyvalentie en de ruimtelijkheid van een berline.
 

In 2015 worden de DS 4 berline en een nieuw model, de DS 4 Crossback , gelanceerd:  

-  De DS 4 is de premium berline die heel wat rijsensaties en rijplezier belooft.

- De DS 4 Crossback is ontworpen voor de klanten die op zoek zijn naar avontuur in en buiten de stad.

De innovatieve en visionaire Citroën DS5 werd in 2011 voorgesteld en paste perfect in de 'Créative Technologie'-signatuur van het merk. Hij zorgde voor nog sterkere afwerkingen op het vlak van stijl, architectuur, sensaties en verfijndheid.

De Citroën DS5 vindt zichzelf heruit en wordt de magnetische DS 5

Op het autosalon van Genève luidt DS een nieuw tijdperk in onder het teken van de avant-garde, en onthult het de nieuwe DS 5 – het vlaggenschip van DS – die met zijn nieuwe voorpartij, DS Wings genaamd, de identiteit van het merk inluidt.

Met zijn avant-gardistische stijl, dynamische wegligging, verfijndheid, oog voor detail, en 'hightech' heeft de DS 5 alle troeven in huis van de huidige en toekomstige DS-modellen.