NL / FR

Défilé van DS Automobiles tijdens Paris Fashion Week®

Parijs, 18 juni 2019

Met trots kondigen we ons partnerschap met de Fédération de la Haute Couture et de la Mode aan ter gelegenheid van de Paris Fashion Week® en de Haute Couture-weken.

DS Automobiles, dat dezelfde hoge eisen, dezelfde passie voor stijl en dezelfde liefde voor materialen deelt, vervoert vanaf vandaag journalisten, influencers en talenten in de hoofdstad van de mode, met een vloot van DS 7 CROSSBACKS voorzien van het logo van de Paris Fashion Week. Dit partnerschap zal nadien worden voortgezet tijdens de Haute Couture-week en de Mode Féminine in september. 

Onze band met de modewereld

De vrouwen en mannen van DS Automobiles hebben een sterke band met de modewereld. De werkmethoden, de inspanningen om de conventies omver te werpen, te experimenteren en uit te vinden, maar ook om nieuwe materialen te creëren, komen ook in de modewereld terug.

De onderzoeken, die hebben geleid tot de creatie van gekleurde veren in het interieur van de dream-car DS X E-TENSE, de confectie van sierstiksels in Point Perle-motief, de realisatie van ‘Clous de Paris’-guilloches en de inleg van kristal in de bedieningselementen van de DS 7 CROSSBACK zijn stuk voor stuk creaties die ook terugkomen in de modewereld, die traditie en vernieuwend design graag met elkaar vermengt.


“Al sinds het ontstaan van DS werken we als een Haute Couture-huis om het interieur van onze creaties vorm te geven,” vertelt Yves Bonnefont, Algemeen Directeur van DS Automobiles. “De beste werknemers van Frankrijk vervaardigen de materialen van de DS 3 CROSSBACK en DS 7 CROSSBACK. Ze innoveren door nieuwe oplossingen aan te brengen met uitgesproken ideeën die niets gemeen hebben met wat er vandaag op de markt is. Daarom zijn we ook zo verheugd over onze toenadering met de Fédération de la Haute Couture et de la Mode voor de volgende edities van de Paris Fashion Week®. Dit wordt de ideale gelegenheid om onze ervaringen met de belangrijkste Franse modehuizen te delen, zoals we dat al sinds het begin van ons ontwerpproces doen.”


Het partnerschap accentueert de nieuwe dynamiek en de acties die de Fédération de la Haute Couture et de la Mode implementeert om te evolueren naar een Paris Fashion Week® die meer aandacht schenkt aan de ecologische problemen.


DS elektrificeert vandaag reeds alle modellen in zijn gamma onder het E-TENSE-label met de DS 3 CROSSBACK E-TENSE, het eerste zuiver elektrische model van zijn segment, en de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 met een 300 pk sterke oplaadbare hybrideaandrijving voor een emissievrij rijbereik van 58 kilometer en een CO2-uitstoot van nauwelijks 31 gram per kilometer volgens de nieuwe WLTP-cyclus. Vanaf 2025 zal DS enkel nog elektrische versies van zijn nieuwe modellen aanbieden.