NL / FR

DS & VAILLANTE

Twee Franse merken

De tentoonstelling in de DS WORLD PARIS

Kom van 10 juni tot 3 september 2016 de weergaloze tentoonstelling 'DS & Vaillante, twee Franse merken' ontdekken.

Naar aanleiding van de verschijning van 'Renaissance', het nieuwe album van de avonturen van Michel Vaillant, organiseert DS Automobiles een tentoonstelling in de DS WORLD PARIS.  

Op ontdekking naar twee Franse merken

De tentoonstelling 'DS & Vaillante: twee Franse merken', een saga die al bijna 60 jaar duurt

De wegen van DS en Vaillante - het merk dat Jean Graton in 1957 creëerde voor zijn stripverhaal - hebben mekaar meerdere malen gekruist in deze unieke wereld waarin werkelijkheid en fictie hand in hand gaan. De bezoeker ontdekt doorheen de tentoonstelling dat DS altijd deel heeft uitgemaakt van de avonturen van Michel Vaillant.

Het album Renaisssance, DS centraal in het verhaal

DE ePRIX VAN PARIJS, EEN AFSPRAAK ZONDER WEERGA

Deze vijfde episode van het nieuwe seizoen zal de lezer van dit nieuwe album naar het hart van het FIA-kampioenschap Formule E brengen. Aan de zijde van Michel Vaillant zal hij onder andere in contact komen met de andere leden van DS Performance, het departement autosport van het merk DS die de DSV-01 ontwikkelen. De DSV-01 is de raceauto die ingezet wordt door de renstal DS Virgin Racing. 

Emoties, adrenaline en suspens staan op het programma van dit nieuwe opus, zoals dat ook het geval was op 23 april 2016 toen de piloten van de renstal DS Virgin Racing in volle strijd waren om uiteindelijk de tweede plaats op het podium in te palmen.

Ter ere van het FIA-kampioenschap Formule E

Een nieuw kader voor de meeting tussen DS en Vaillante

Het verhaal van het nieuwe album Rennaissance speelt zich af tijdens de ePrix van Parijs 2016, een manche van het FIA-kampioenschap Formule E.

Het is in die race dat Michel Vaillant de strijd aanbindt met de renstal DS Virgin Racing en zijn 100% elektrische eenzitter, de DSV-01.

De DSV-01 in de schijnwerpers

De DSV-01 in de schijnwerpers

Op de eerste verdieping van de tentoonstelling maakt u kennis met de eenzitter van de renstal DS Virgin Racing die ingezet werd in het FIA-kampioenschap Formule E.

Op de eerste verdieping van de tentoonst

"is deze tentoonstelling tussen het echte merk en het fictieve merk ongezien, zijn de verbanden boeiend, zijn DS en Vaillante hedendaags en delen ze durf en elegant design, technologische innovaties, Franse knowhow".

Voor Philippe Graton, zoon van Jean en huidig tekenaar van Michel Vaillant.