Ga naar inhoud
AL UW VRAGEN OVER ELEKTRISCHE WAGENS EN HYBRIDES
Wat is een elektrische wagen?
Een elektrische wagen is een voertuig waarvan de motor werkt op een batterij die gevoed wordt door elektriciteit. Wilt u overstappen naar een elektrische wagen? Ontdek nu het gamma elektrische wagens van DS
Hoe werkt een elektrische wagen?
Antwoord: de motor van een elektrische wagen wordt gevoed via de energie die in de batterij wordt opgeslagen en vervolgens omgezet in mechanische energie om de beweging van de wagen mogelijk te maken. Meer weten over onze 100% elektrische voertuigen? Ontdek dan de SUV DS 3 CROSSBACK E-TENSE
Wat is een plug-in hybride?
Een plug-in hybride of Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) is een voertuig met een verbrandingsmotor (benzine of diesel) en een elektromotor die werkt op basis van een oplaadbare batterij. Wilt u overstappen naar een plug-in hybride? Ontdek nu het gamma plug-in hybrides van DS
Hoe werkt een plug-in hybride?
De plug-in hybride gebruikt de elektromotor bij het starten en bij lage snelheden (minder dan 50 km/u); bij acceleraties treedt de verbrandingsmotor in werking om de gewenste snelheid mogelijk te maken. Meer weten over onze plug-in hybrides? Ontdek dan de DS 4 E-TENSE, de DS 7 en de DS 9 E-TENSE.
Hoe werkt een hybride wagen?
Een hybride wagen laadt op terwijl u rijdt, vertraagt en remt. Tijdens de remfase wordt de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen om de batterij op te laden. Bij het starten van de motor en bij lage snelheden (onder 30 km/u) wordt de elektromotor gebruikt. Eens u versnelt, komt de verbrandingsmotor in actie om de gewenste snelheid te bereiken. Voor meer informatie over onze hybrides, ontdek de DS 3 HYBRID en DS 4 HYBRID.
Wat is het verschil tussen een hybride en een plug-in hybride wagen?
Hybride wagens van DS rijden zoals een traditionele automatische wagen. Het hybride systeem kiest automatisch de optimale energiebron en bespaart u de moeite om de wagen op te laden. U hoeft alleen maar brandstof te tanken.
Wat is het verschil tussen een elektrisch voertuig en een plug-in hybride?
Een elektrische wagen beschikt enkel over een elektromotor, terwijl de plug-in hybride een elektromotor combineert met een verbrandingsmotor. Twijfelt u tussen een plug-in hybride en een elektrische wagen? Vergelijk nu de voordelen van een plug-in hybride met de voordelen van 100% elektrisch rijden!
Waarvoor staat PHEV?
PHEV staat voor “Plug-in Hybrid Electric Vehicle”, het acroniem dat gebruikt wordt om alle plug-in hybrides aan te duiden. Schakel over naar de plug-in hybridemodus met het gamma hybridewagens van DS.
Hoe kan ik profiteren van de conversiepremie in 2024?
Om in aanmerking te komen voor de conversiepremie moet de wagen in kwestie een benzinemotor bevatten die ingeschreven werd vóór 2006 of een dieselmotor ingeschreven vóór 2011. De premie is cumuleerbaar met de ecologische premie en kan worden verleend voor de ombouw van een wagen met verbrandingsmotor naar een elektrische motor of "elektrische retrofit".
Rijden hybride wagens anders dan traditionele automatische wagens?
Hybride wagens van DS rijden zoals een traditionele automatische wagen. Het hybride systeem kiest automatisch de optimale energiebron en bespaart u de moeite om de wagen op te laden. U hoeft alleen maar brandstof te tanken.
Hoelang gaat een batterij mee?
De levensduur van de batterij van een elektrisch voertuig of plug-in hybride bedraagt gemiddeld acht jaar, wat overeenkomt met ongeveer 160.000 km. Bij een defect voert de constructeur een proces uit om de batterij onder garantie te renoveren om een maximale levensduur te garanderen. Raadpleeg nu de informatie over recyclage en batterijgarantie voor DS-voertuigen.
Kan de batterij van een elektrische wagen worden vervangen?

Bij elke aankoop van een elektrische, hybride of plug-in hybride wagen raden we u aan om een DS Service-abonnement te nemen: alles is inbegrepen om u een zorgeloos gebruik en doorverkoop tegen de beste prijs te garanderen: 

 

 • Certificaat van de capaciteit van de tractiebatterij
 • Vervanging of herstelling van defecte onderdelen (bv. batterij); 
 • Vervanging van slijtageonderdelen (bijv.: remblokken, ruitenwisserbladen, enz.); 
 • Periodiek onderhoud; 
 • DS Assistance (ook bij stroomuitval). 

 

Let op: onze tractiebatterijen hebben een garantie van 8 jaar of 160 000 km.

Hoe worden batterijen voor elektrische en hybride voertuigen gerecycleerd?
Meer dan 70% van de li-ionbatterijen van DS Automobiles wordt gerecycleerd (recyclagepercentage ligt boven de 50% volgens de regelgeving) en een ander deel van deze batterijen wordt hergebruikt in stationaire energieopslagsystemen voor individuele woningen, collectieve gebouwen en elektriciteitsnetten. Raadpleeg alle informatie over de recyclage van de batterijen van elektrische DS-voertuigen. 
Wat zijn de fiscale voordelen voor hybride wagens of elektrische wagens voor professioneel gebruik?
Professionals genieten een vrijstelling van de belasting op bedrijfswagens, het inschrijvingsbewijs voor het voertuig en de fiscale aftrek van de elektrische batterij. Professionals kunnen ook genieten van de omschakelingspremie en de ecologische bonus voor de voertuigen die in aanmerking komen. Ontdek nu de voordelen van elektrisch rijden voor professionals.
Wat zijn de contractuele garanties voor een elektrische wagen van DS?
De elektrische voertuigen van DS genieten acht jaar garantie of 160.000 km voor de aandrijfbatterij. Ontdek onze garantiebeloftes voor elektrische wagens van DS.
Wanneer kunt u uw elektrische wagen opladen?
Als u over een huishoudstopcontact beschikt, raden we u aan om uw elektrische wagen op te laden tijdens de daluren om lagere elektriciteitstarieven te genieten. In het algemeen en naargelang het gebruik van het voertuig raden wij aan de batterij van uw elektrische wagen te op laden zodra het batterijniveau 20% nadert om de prestaties op lange termijn te vrijwaren.
Wat zijn de mogelijke laadkabels?

Er bestaan 4 soorten kabels om uw elektrische of plug-in hybride DS op te laden: 

 

 • Met Mode 3 driefasige en Mode 3 eenfasige kabels kunt u uw wagen opladen via een DS eProWallBox of een openbaar oplaadpunt.
 • Met de Mode 2-kabel laadt u uw wagen op via een stopcontact in huis.
 • Met de versterkte Mode 2-kabel sluit u uw wagen aan op een versterkt stopcontact in huis.
Hoelang duurt het om een elektrische DS-wagen op te laden?

Om 80% rijbereik te recupereren op de DS 3 Crossback E-TENSE via een laadpaal van 100 kW, is een laadtijd van 30 minuten nodig.

 

De laadtijd van uw elektrische wagen hangt af van verschillende factoren: 

 • Batterijcapaciteit: batterijen met een hoge capaciteit in kWh vereisen een hoge laadtijd
 • Laadpaal: hoe hoger het vermogen van de laadpaal, hoe lager de laadtijd
 • Laadkabel: de capaciteit in kWh van de gebruikte kabel moet vergelijkbaar zijn met die van de laadpaal
Wat is het rijbereik van een elektrische DS-wagen?
De DS 3 E-Tense biedt een rijbereik tot 404 kilometer (WLTP-cyclus). Ontdek de factoren die het rijbereik kunnen beïnvloeden en onze tips om het rijbereik van uw wagen te optimaliseren om maximaal te genieten van 100% elektrisch rijden.
Hoe kan ik het rijbereik van mijn elektrische DS-voertuig optimaliseren?

Het rijbereik van uw elektrische wagen kan worden beïnvloed door snelheid, rijstijl en weersomstandigheden. Dit zijn onze tips om uw rijbereik te optimaliseren: 

 • Neem een soepele en vloeiende rijstijl aan
 • Gebruik de Eco-modus en regeneratief remmen
 • Pas de temperatuur in uw wagen (vooraf) aan bij extreme hitte of koude
Wat zijn de verschillen tussen een DS eProWallBox en een versterkt stopcontact?
Het belangrijkste verschil tussen een DS eProWallBox en een versterkt stopcontact is het geleverde vermogen. Een versterkt stopcontact voor huishoudelijk gebruik kan namelijk een vermogen van 3,2 kW (versterkte mode 2 kabel) ondersteunen, terwijl een DS eProWallBox een vermogen van 22 kW aankan. In dat laatste geval verloopt de oplaadbeurt van de elektrische wagen veel sneller.
Hoe de batterijduur van de elektrische auto behouden?
Als u uw elektrische wagen gedurende een bepaalde periode niet gebruikt, raden we toch aan om de batterij maandelijks op te laden om de prestaties te behouden. In normale omstandigheden kan de lithiumionbatterij van uw elektrische DS elke dag worden opgeladen, zelfs als de batterij niet volledig is ontladen, zonder risico op verslechterde prestaties. 
Hoe kan ik profiteren van de ecologische premie in 2024?
Om in aanmerking te komen voor de ecologische premie, moet de wagen dat je kiest een nieuwe of tweedehandswagen zijn die plug-in hybride, elektrisch of op waterstof rijdt. Daarbij kun je de ecologische premie combineren met de conversiepremie.
Wettelijke vermeldingen :

De vermelde waarden voor brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en rijbereik zijn conform de WLTP-testprocedure, op basis waarvan nieuwe wagens sinds 1 september 2018 worden goedgekeurd. Deze WLTP-procedure vervangt de Europese rijcyclus (NEDC), de vroegere testprocedure. Omdat de testomstandigheden veel realistischer zijn, liggen het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot volgens de WLTP-procedure in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC-procedure. De waarden voor brandstofverbruik, CO₂-uitstoot en rijbereik kunnen variëren naargelang de reële gebruiksomstandigheden en factoren als oplaadfrequentie, rijstijl, snelheid, specifieke uitrusting, opties, bandentype, buitentemperatuur en temperatuurcomfort in het voertuig. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer inlichtingen. Meer informatie vindt u hier