Ga naar inhoud

Hybride volgens DS

DS Automobiles plaatst elektrificatie centraal in zijn strategie, met een 100% geëlektrificeerd gamma dat sinds 2019 op de markt is. Deze strategie garandeert een flexibele mobiliteit in het licht van de steeds strengere regelgeving voor het gebruik van wagens, vooral in stadscentra.

 

De combinatie van benzine en elektriciteit op onze E-TENSE plug-in hybride motoren garandeert kracht en flexibiliteit. Elektrisch staat synoniem voor weinig of geen uitstoot(i) 0 CO2-uitstoot in uitlaat (tijdens gebruik)   en biedt een geruisloze en dynamische opstart.

Ons gamma hybride wagens
Rijd in volledige vrijheid met de DS-wagens uit ons hybride gamma. De hybride motor is beschikbaar op de compacte DS 3 SUV en de compacte DS 4 berline en de plug-in hybride uitvoering is beschikbaar op de DS 4, DS 7 SUV en DS 9 berline.
DS 3
De kunst van verfijning
DS 3
De kunst van verfijning
HYBRID
DS 4
Reis in French Class
DS 4
Reis in French Class
HYBRID & PLUG-IN HYBRID
DS 9
De kracht van elegantie
DS 9
De kracht van elegantie
PLUG-IN HYBRIDE
DS 7
De reis naar verfijning
DS 7
De reis naar verfijning
PLUG-IN HYBRIDE

De voordelen van een hybride wagen
136 PK VERMOGEN
& TOT 119 G CO2-UITSTOOT/KM
IN DE STAD, + 50% VAN DE TIJD 100% ELEKTRISCH
bij lage snelheden van minder dan 30 km/u (i) De elektrische rijtijd kan variëren afhankelijk van de laadtoestand van de batterij, de rijstijl en de weersomstandigheden  
OPLADEN DOOR REGENERATIEF REMMEN
ZONDER INSTALLATIE"
15% TOT 20% BRANDSTOFBESPARING (i) Gemiddeld, in vergelijking met een benzinemotor. Het brandstofverbruik kan variëren afhankelijk van de laadtoestand van de batterij, de rijstijl en de weersomstandigheden  
afhankelijk van het model, en tot 40% bij stadsritten.
HYBRID, een hightech-motor van de nieuwe generatie

De DS 3 en DS 4 HYBRID zijn uitgerust met een benzinemotor van de nieuwe generatie in combinatie met een zelfopladende elektromotor tijdens bepaalde rijfasen. Ze bieden een rijervaring in alle vrijheid, zonder installatie, die zowel CO2- als brandstofefficiënt is. Afhankelijk van het model bespaart u 15 tot 20% brandstof, in de stad zelfs tot 40% (i) Gemiddeld, in vergelijking met een benzinemotor. Het brandstofverbruik kan variëren afhankelijk van de laadtoestand van de batterij, de rijstijl, de weersomstandigheden en het model, de DS 3 of DS 4.  .

 

De DS 4 HYBRIDE profiteert van:

  • een PureTech benzinemotor,
  • een elektrische motor,
  • een 48V Li-Ion batterij,
  • een starter met tandriem en een versnellingsbak met dubbele koppeling.

 

Bij lage snelheden en over korte afstanden schakelen de DS 3 en DS 4 HYBRID over op 100% elektrische modus zonder CO2-uitstoot, voor meer dan 50% van de rijtijd in de stad (i) Rijtijd in elektrische modus kan variëren afhankelijk van de laadtoestand van de batterij, de rijstijl en de weersomstandigheden  .

Het comfort van transparante technologie

Een HYBRID-wagen combineert twee verschillende krachtbronnen voor een opmerkelijk rijcomfort en maximale efficiëntie: de eerste meters worden geruisloos afgelegd dankzij de 100% elektrische modus, zonder enige CO2-uitstoot (i) nul-emissie bij uitlaat (in de gebruiksfase)  . De benzinemotor neemt het over wanneer het wat lastiger wordt.

 

De mogelijkheid om 100% elektrisch te rijden, betekent dat de wagen geruisloos rijdt en tegelijkertijd ongeëvenaard comfort en een vlotte rit garandeert. De geruisloze rijstijl in de stad wordt gecompenseerd door een zacht geluid (AVAS) dat weerklinkt als de wagen voorbijrijdt met snelheden tot 30 km/u om voetgangers en andere weggebruikers te waarschuwen.

 

Op de weg zorgt de combinatie van benzine- en elektromotor voor efficiëntie en flexibiliteit. De elektromotor levert extra koppel bij lage toerentallen en - bij een stevige versnelling - extra vermogen voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik. 

 

Het HYBRID-systeem is ontworpen voor zorgeloze ritten. De batterij laadt automatisch op terwijl u rijdt, dankzij de benzinemotor. Daarvoor heeft het geen kabels nodig om aan te sluiten en hoeft u dus ook niet te wachten. Omdat vertragingsfases automatisch worden beheerd om energie terug te winnen, wordt het gebruik van het mechanische remsysteem ook sterk verminderd. Zo daalt de uitstoot van fijnstof aanzienlijk.

Rijhulp voor maximale efficiëntie

Aan het stuur ziet u de switch van de benzinemotor naar de elektrische motor door de blauwe snelheidsweergave op het digitale instrumentenpaneel, want de omschakeling zelf voelt u niet aan het stuur. Het instrumentenpaneel geeft ook de laadstatus van de batterij en de bedrijfsstatus aan via de stroommeter. Het percentage van de afgelegde afstand op uitsluitend elektrische energie wordt direct weergegeven en is ook beschikbaar aan het einde van de rit. 

 

Om bestuurders optimaal te ondersteunen bij het ontdekken van dit hybride systeem, wordt elke klant door de DS 3 HYBRID en DS 4 HYBRID geleid met een training die specifiek aan het gebruik is gekoppeld. Het doel is om iedereen in staat te stellen het rijcomfort en de efficiëntie te optimaliseren.

De voordelen van een plug-in hybride wagen
Tot 360 pk vermogen
bij vierwielaandrijving (afhankelijk van model)

TOEGANG TOT LAGE-EMISSIEZONES

100% ELEKTRISCH RIJBEREIK

tot 65 KM WLTP in gecombineerde cyclus (afhankelijk van het model)
Lagere oplaadkosten
dan brandstofkosten

Stilte en rijcomfort

In onze plug-in hybride wagens geniet u van een geruisloze en flexibele rijervaring.

Diensten voor plug-in hybride modellen

Geniet van de diensten van DS Automobiles vanaf uw smartphone of wagen en maak uw dagelijks leven een stuk eenvoudiger: zoek oplaadpunten en plan uw oplaadbeurt op voorhand of laat thuis een wallbox installeren.

 

Dankzij de Geofencing-functie activeert uw plug-in hybride wagen automatisch de elektrische rijmodus in lage-emissiezones, zodat u met een gerust hart door elk deel van de stad kunt rijden.

Emissies

Met zijn plug-in hybride motor combineert onze wagen een lage uitstoot met een lager brandstofverbruik: van 30 g/km CO2 en 1,3 l/100 km (afhankelijk van de modellen). Zo kunt u probleemloos de lage-emissiezones in de stad doorkruisen.

KRACHT & SOEPELHEID

Rijmodi

Onze oplaadbare hybridewagens beschikken over vier rijmodi:

 

De modus ‘HYBRIDE’, die standaard is ingesteld, laat u naargelang de omstandigheden elektrisch of op benzine rijden. Hij komt zowel tot zijn recht in de stad als op de snelweg en verzekert een optimaal gebruik van de elektriciteit.

 

 De emissievrije modus is ideaal voor verplaatsingen in de stad. Zo kunt u meer dan 65 kilometer (WLTP-cyclus¹ naargelang het model) afleggen zonder een druppel benzine te verbruiken. Een absolute stilte aan boord, een uitzonderlijke alertheid: ervaar ongekende sensaties.

 

 Activeer de SPORT-modus om het potentieel van uw DS E-TENSE aan te wenden. De verbrandingsmotor levert zijn maximumvermogen en wordt bijgestaan door de twee elektromotoren. Acceleraties, hernemingen: rijplezier ten top.

 

 De 4x4 of 4WD-modus (op de versie E-TENSE 4x4) draagt bij tot een betere tractie op moeilijkere wegen en terreinen. Het vermogen van de verbrandingsmotor en de twee elektromotoren wordt op homogene wijze overgebracht naar de vier wielen en komt de grip sterk ten goede, zowel op natte, modderige of besneeuwde wegen als in de bochten.

Regeneratief remsysteem

In het kader van ons Formule E-engagement en onze dubbele kampioenstitel hebben we verscheidene innovaties ontwikkeld, waaronder het regeneratieve remsysteem. Als motorrem zet dit systeem tijdens het vertragen kinetische energie om in elektriciteit en laadt het de batterij van uw elektrische wagen bij.

 

Deze functie kan worden geactiveerd met een simpele druk op uw versnellingspook.

E-SAVE-functie

De E-SAVE-functie bewaart tot 30 kilometer rijbereik in uw batterij voor gebruik op een later moment. Deze modus is bijzonder nuttig om te anticiperen op zones met emissiebeperkingen, waar enkel ‘schone’ voertuigen zijn toegelaten.

 

De kaarten die beschikbaar zijn op het grote aanraakscherm geven u in real time aan hoeveel kilometer hij nog in de zuiver elektrische modus kan rijden en waar zich de dichtstbijzijnde laadpalen bevinden.

OPLADEN

Het is altijd het juiste moment om op te laden

Er zijn verschillende manieren om de batterij van uw elektrische wagen op te laden. Afhankelijk van de manier die u kiest, kan de laadtijd korter of langer zijn.

 

U kunt ervoor kiezen om op uw gebruikelijke parkeerplekken op te laden: ‘s nachts thuis of overdag op het werk bijvoorbeeld. Stop tijdens langere ritten voor een korte pauze aan een snellaadstation. Zo kunt u in 30 minuten weer opladen tot 80%.

Onze oplossingen op maat van uw behoeften

DS Automobiles begeleidt u bij het kiezen en installeren van de laadoplossing die het best bij uw behoeften past: van een gewoon huishoudelijk stopcontact tot de installatie van een Wallbox met onze partner Free2move eSolutions.

BEREKEN UW BEREIK

Pas onderstaande instellingen aan om uw echte rijbereik te zien

MY DS-APP

Informatie over het rijbereik

Met de MyDS-app kunt u in real time het rijbereik van uw oplaadbare hybride raadplegen. Tijdens het opladen kunt u ook de snelheid en de duur volgen.

Laden vanop afstand

Met het laadbeheer vanop afstand gebruikt u de MyDS-app om een laadbeurt te starten of te programmeren. Dankzij deze functie kunt u uw wagen opladen op de momenten waarop elektriciteit het goedkoopst is.

Verwarming en airconditioning vanop afstand

De klimaatregeling van het interieur werd zodanig afgesteld dat u de voorverwarming of -koeling rechtstreeks in uw wagen kunt programmeren. Deze functie, die werd uitgedacht voor uw comfort, helpt u ook het rijbereik van de batterij te behouden wanneer de auto aan de stekker hangt.