Ga naar inhoud

BERLINES

Geniet van een eersteklassereis aan het stuur van onze berline auto
Elegant design, geraffineerd silhouet: DS 9 en DS 4 bieden u een uitzonderlijk comfort.
DS 4
Ontdek de compacte berline DS 4, een elegante wagen met een aerodynamisch profiel die even performant is in de stad als op grote wegen. Met zijn motorvermogen van 130 tot 225 pk is de compacte berline DS 4 verkrijgbaar als oplaadbare hybrideversie op benzine of diesel. DS 4 is verkrijgbaar in diverse interieur- en exterieurafwerkingen en biedt ongeziene personaliseringsmogelijkheden, met name voor de velgen. Ontdek ook de technologische innovaties die garant staan voor rijcomfort en veiligheid: een autonoom rijsysteem, een nachtzichtsysteem dat voetgangers detecteert enz.
DS 9
Ontdek de nieuwe berline DS 9, een wagen die elegantie aan comfort koppelt met een lengte tot 5 meter. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een oplaadbare hybridemotor (E-Tense) en beschikken over een automatische versnellingsbak. Naast zijn elegante interieurdesign met geraffineerde materialen beschikt de berline DS 9 over de beste voorzieningen om het comfort in het interieur te verhogen: verwarmde, masserende en geventileerde zetels. Geniet ook van een innovatieve technologie, het hifisysteem FOCAL Electra®, voor een uitzonderlijke geluidservaring.
MEER OVER DE BERLINES 
FAQ
Deze type wagen een berline ?
Deze wagen ontleent zijn naam aan de Duitse hoofdstad Berlijn, waar hij werd gebouwd. De berline is een lage, middelgrote wagen met een lengte tussen 4 en 5 meter, 5 deuren en minstens 4 zitplaatsen. De veelzijdige berline is geschikt voor lange ritten, maar dankzij zijn ruime interieur ook voor verplaatsingen met het hele gezin.
Waarom zou je een berline kopen?

De berline is een luxewagen bij uitstek, doorgaans uitgerust met de nieuwste technologieën om de bestuurder de beste rijervaring te bieden. Hij biedt de bestuurder en de passagiers een veilig en rustgevend rijgedrag. Voor professioneel gebruik wordt de berline vaak gekozen als huurwagen met chauffeur.

Zo biedt de DS 9 van DS Automobiles comfort binnenin met verwarmde, masserende en geventileerde zetels, zowel voorin als achterin. Qua afwerking is hij uitgerust met verfijnde materialen die de elegantie van de berline accentueren.

Hatchback of notchback berline: wat zijn de verschillen?

Het koetswerk van de hatchback auto's bestaat in twee volumes: hatchback of notchback.

 

Notchback berline
Deze categorie berlines kan worden opgesplitst in 3 volumes: motorcompartiment ter hoogte van de motorkap, interieur en koffer. Dit type voertuig heeft geen achterklep maar een vaste kofferdeur. 

 

Hatchback berline
In tegenstelling tot het driedelige model bestaat de hatchback berline uit 2 volumes: het motorcompartiment en het interieur dat verbonden is met de koffer. Dit model beschikt dus over een achterklep die zowel de achterruit als de kofferklep opent. Het is het meest gebruikte berlinemodel.

Wat zijn de verschillende berlinemodellen?

Reisberline
Haar uitstekende wegligging maakt haar tot de ideale wagen voor lange ritten en biedt het nodige comfort om veel kilometers af te leggen. De reisberline, die meestal bijna 5 meter lang is, beschikt over een ruim en aangenaam interieur. Dankzij haar lengte biedt ze ook een groot koffervolume.


Compacte berline
De compacte berline bevindt zich tussen de stadswagen en de meer klassieke berline. In tegenstelling tot de notchback berlines beschikken de compacte hatchbacks over een grote verticale achterklep achteraan. Door haar veelzijdigheid voelt de compacte berline zich zowel in de stad als op grote wegen thuis.

Een nieuwe berline kopen: welke motor kiest u?

Bij aankoop van een nieuwe berline heeft u de keuze tussen een verbrandingsmotor en een elektromotor. Benzine- en dieselwagens bieden het voordeel dat ze een groter rijbereik hebben dan elektrische wagens. Die laatste zijn dan weer zuiniger en milieuvriendelijker.

Bij DS Automobiles omvat het gamma nieuwe berlines auto’s met benzine- of dieselmotor, maar ook met een oplaadbare hybridemotor, allemaal verkrijgbaar met automatische versnellingsbak. Het voordeel van de hybride berlinemodellen is de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Door die combinatie is ze niet alleen een zuinige wagen, maar ook een duurzaam en autonoom model op de weg.  U kunt ook het motorvermogen kiezen volgens uw behoeften: van 130 tot 360 pk.