Ga naar inhoud

SUV & CROSSOVERS

SUV, CROSS-OVER, COMPACTE SUV: elk model combineert een vernieuwend design met spitstechnologie.
Een unieke lichtsignatuur die de aandacht trekt en een imposant en gedurfd postuur dat een gevoel van veiligheid en welzijn geeft: zo ziet een topmodel er volgens DS uit.
SUV DS 7
Wie van nieuwe auto-ervaringen houdt, beleeft de weg anders aan het stuur van de DS 7, dankzij de twee grote 12" schermen, DS NIGHT VISION, dat een uitzonderlijk zicht 's nachts biedt, en DS DRIVE ASSIST, dat uw snelheid automatisch regelt naargelang de auto voor u en u op de juiste rijstrook houdt.
SUV DS 3
Als echte topauto nodigt de DS 3 u uit om te genieten van comfort en sereniteit op al uw reizen. Deze compacte SUV auto is ontworpen om een innovatieve en intense rijervaring te bieden, waarbij elke kilometer een reis voor de zintuigen is.

MEER OVER DE SUV’S

ONTDEK ONZE FAQ OVER SUV’S
Wat is een SUV?
SUV staat voor Sport Utility Vehicle en verwijst over het algemeen naar een wagen met een hogere bodemvrijheid dan een klassieke wagen. Zo biedt hij een betere zichtbaarheid en kan hij zich buiten de platgetreden paden wagen.
Wat is het verschil tussen een SUV en een cross-over?
Het verschil zit hem in hun design maar ook in hun gebruik: de SUV is ruimer en kan rechtstreeks concurreren met gezinswagens zoals monovolumes. De term cross-over wordt doorgaans gebruikt om voertuigen met kleinere afmetingen te omschrijven die qua gebruik dichter aanleunen bij stadswagens of compacte berlines.
Hoe kiest u uw SUV-model?

Grote SUV's
Als u op zoek bent naar een SUV auto voor uw gezin, zal u worden verleid door de grote SUV-modellen die comfortabel plaats bieden aan maximaal 5 passagiers. Grote SUV’s hebben een lengte tot 5 meter, wat een ruim interieur en een groot koffervolume oplevert. DS Automobiles stelt in zijn gamma de DS 7 CROSSBACK voor, een SUV met indrukwekkende en verfijnde allures. Qua comfort biedt de Franse constructeur zetels met hoogwaardige materialen.

 

Compacte SUV
De compacte SUV is een SUV met kleinere afmetingen. Dit type SUV met zijn hoge zitpositie heeft een maximumlengte van 4,60 meter. Een compacte SUV bespaart ook brandstof in vergelijking met een groter model, waardoor hij een veelzijdige wagen is: zowel op de weg als in de stad. Ontdek de DS 3 CROSSBACK, een compacte SUV met 5 afwerkingsniveaus en rijhulptechnologieën: verkeersbordherkenning, automatisch noodremsysteem …

Welke motorversies zijn er voor een SUV en een cross-over?

Om een nieuwe SUV te kopen moet u een passende motor kiezen voor uw gebruik.


SUV en cross-over: benzine- en dieselmotor

Qua verbrandingsmotor kunt u kiezen voor een SUV met benzine (Puretech) of diesel (BlueHDI). Een keuze die voornamelijk zal afhangen van het gebruik van uw wagen.

 

SUV en cross-over met elektromotor

DS Automobiles biedt ook plug-inhybride SUV’s aan die een eerste stap naar elektrificatie zetten. Door een verbrandingsmotor te combineren met een hybridemotor kunnen we plug-inhybride SUV's- en cross-overs aanbieden met een laag brandstofverbruik op de weg en in de stad.

 

DS Automobiles biedt als plug-inhybride SUV de DS 7 CROSSBACK aan met de E-TENSE-motor en de DS 3 CROSSBACK, die ook verkrijgbaar is met een 100% elektrische motor. Beide modellen zijn verkrijgbaar met manuele of automatische versnellingsbak naargelang de motorkeuze.