Ga naar inhoud

MILIEU BELEID

Ons engagement voor duurzame mobiliteit

Met duurzame ontwikkeling willen we de uitstoot van broeikasgassen verminderen, de natuurlijke hulpbronnen beschermen en komen tot nieuwe, milieuvriendelijke mobiliteit.
 
DE STELLANTIS-GROEP
Op weg naar een nieuw tijdperk

Stellantis is ontstaan op een moment dat de wereld verwacht dat bedrijven, inclusief autofabrikanten, hun innovatievermogen kunnen aantonen met duurzame producten en diensten.

Alleen innovatie en samenwerking kunnen doeltreffende oplossingen bieden om de opwarming van de aarde te bestrijden. Stellantis heeft deze verwachting begrepen en kondigde in zijn strategisch plan Dare Forward alvast zijn engagement aan om tegen 2038 netto-nul koolstof uit te stoten, ‘van bron tot wiel’ en doorheen de toeleveringsketen, om zo de kampioen van de sector te worden op het vlak van klimaatactie. We hebben ons tot doel gesteld om tegen 2030 de koolstof die we in 2021 uitstootten te halveren.

De klimaatcrisis vraagt om collectieve actie en innovatieve benaderingen. Als Tech Mobility Company is Stellantis bereid een hoofdrol te spelen bij het aangaan van een van de meest urgente uitdagingen van onze tijd.

DUURZAAMHEID
Een duurzame oriëntatie vanaf de ontwerpfase
Om de ecologische uitdaging aan te gaan, zetten we ons in om onze impact op het milieu tijdens ons hele productieproces te beperken. Bij DS Automobiles geven we de voorkeur aan het gebruik van gerecyclede producten wanneer de omstandigheden dit toelaten. Ons team van recyclingspecialisten stelt alles in het werk om u een maximale kwaliteit van materialen en een thermische en mechanische levensduur te garanderen voor optimale prestaties.
Productverantwoordelijkheid
Ontwikkeling en ontwerp
  • Analyses van de levenscyclus
  • Selectie van milieuverantwoorde materialen
Productie
  • Gebruik van gerecycleerde materialen
Gebruik
  • Beheer en verwijdering van afval bij de concessiehouders
  • Wisselstukken
Overname
  • Overname van de wagen
  • Verwijderen van schadelijke stoffen en voorbehandeling
  • Europese ELV-richtlijn
OM VERDER TE GAAN
Recycling
Om de ecologische uitdaging aan te gaan, zetten we ons in om onze impact op het milieu tijdens ons hele productieproces te beperken. Bij DS Automobiles geven we de voorkeur aan het gebruik van gerecyclede producten wanneer de omstandigheden dit toelaten.
Verbruik
Meet het gemiddelde verbruik van uw wagen