Ga naar inhoud
VIDEOTUTORIALS & GEBRUIKERSHANDLEIDINGEN

U wilt ten volle genieten van alles wat uw DS u kan bieden?

Onze videotutorials en documentatie helpen u bij het gebruik ervan.

Tutorials & handleidingen per model
Selecteer een model en overloop het beschikbare materiaal.
Andere modellen
E-TENSE-laadoplossingen
Ontdek onze videotutorials over de elektrische en oplaadbare hybridemodellen van DS

Activering van de afstandsbediening

 

Deze videotutorial legt u uit hoe u zich kunt inschrijven en hoe u de E-TENSE-afstandsbediening kunt activeren via de MyDS-app. Ontdek stap voor stap hoe u zich kunt inschrijven voor deze functie, zodat u continu op de hoogte blijft van de staat van uw E-TENSE-voertuig.

Afstandsbediening


In deze videotutorial leert u hoe u de functies van de E-TENSE-afstandsbediening kunt gebruiken via de MyDS-app. Ontdek stap voor stap hoe u uw app kunt personaliseren om continu op de hoogte te blijven van de staat van uw E-TENSE-voertuig: controleer het rijbereik en de laadstatus van uw batterij, programmeer het laadproces van uw wagen of de preconditionering met verbrandingsmotor op afstand, op een bepaald tijdstip en op de dag(en) van uw keuze.

Thuis opladen


In deze video ziet u alles wat u moet weten over de mogelijkheden om uw E-TENSE-voertuig thuis op te laden. Ontdek hoe u uw elektrische wagen kunt opladen aan een klassiek huishoudstopcontact (standaard Mode 2), een versterkt stopcontact (standaard Mode 2 versterkt) of een DS Wall Box (DS Wall Box Mode 3), alsook de laadtijden voor elk van deze privé-installaties en de gebruiksvoorwaarden van de standaard meegeleverde Mode 2- en Mode 3-kabels.

Opladen aan een huishoudstopcontact


In deze instructievideo leert u hoe u uw E-TENSE-voertuig kunt opladen aan elk klassiek huishoudstopcontact. Dankzij deze oplaadmodus hebt u geen speciale installatie nodig om uw elektrische wagen thuis, bij vrienden of op het werk op te laden. Huishoudstopcontacten zijn overal beschikbaar en bieden een laadvermogen van 220 V en 8 A. Dat volstaat om in 5 uur tijd 50 kilometer aan rijbereik te recupereren met de standaard meegeleverde Mode 2-kabel.

Opladen aan een versterkt huishoudelijk stopcontact


Een versterkt stopcontact is beter beveiligd dan een klassiek huishoudstopcontact en maakt het mogelijk om uw elektrische wagen sneller op te laden met een versterkte Mode 2-kabel. Met deze kabel, die als accessoire verkrijgbaar is, beschikt u over een laadvermogen van 220 V en 14 A. Dat volstaat om in 2,5 uur tijd 50 kilometer aan rijbereik te recupereren. Door gebruik te maken van de standaard meegeleverde Mode 2-kabel blijft de laadsnelheid gelijk aan die van een klassiek huishoudelijk stopcontact. Het vermogen blijft dan beperkt tot 220 V en 8 A, waardoor u 5 uur nodig hebt om 50 kilometer rijbereik te recupereren.

Opladen met een DS Wall Box


In deze instructievideo leert u hoe u uw wagen kunt opladen aan een DS Wall Box. Deze private laadpaal, die wordt geïnstalleerd door een professional, wordt door het merk DS aanbevolen als de ideale oplossing om uw elektrische wagen thuis of op het werk snel op te laden. Deze laadoptie biedt een laadvermogen tot 220 V en 32 A aan een driefasige lader. Dat volstaat om in 1u10 50 kilometer aan rijbereik te recupereren met de standaard meegeleverde driefasige Mode 3-kabel.

Gebruiksaanbevelingen voor uw oplaadbare hybridewagen

Om uw oplaadbare hybridewagen E-TENSE optimaal te laten presteren, nodigen we u uit om deze korte instructievideo over het goede gebruik van de hybridemodus te ontdekken.

Ontdek onze tips om optimaal van uw oplaadbare hybridewagen te genieten, van brandstofbesparing tot een groter rijbereik.

Laadoplossingen van de partner Free2move
Ontdek onze videohandleidingen om gebruik te maken van de diensten van onze partner Free2Move.

DS Automobiles x Free2move: inschrijven


Ontdek de tutorials over de laadoplossingen

In deze videotutorial leert u hoe u zich via de app Free2move abonneert op de dienst ‘Charge My Car’. Volg de stappen om van alle functies te profiteren: bepalen van beschikbare openbare laadpalen die compatibel zijn met uw elektrische auto of oplaadbare hybridewagen, planning van uw traject en vereenvoudigde betaling. ‘Charge My Car', dat rechtstreeks toegankelijk is via uw smartphone of het scherm van uw wagen, vereenvoudigt uw verplaatsingen in heel Europa.

Uw elektrische wagen of oplaadbare hybride opladen


In deze instructievideo ontdekt u hoe u het dichtstbijzijnde, goedkoopste of snelste laadstation vindt met de functie ‘Charge My Car’ van de app Free2move, die rechtstreeks toegankelijk is via het scherm van uw wagen of via uw smartphone. Vervolgens kunt u het opladen van uw elektrische auto of oplaadbare hybridewagen aan alle laadstations van het Free2move-netwerk starten en stoppen met uw laadpas of smartphone.

Uw reis voorbereiden


Volg de handleiding in deze instructievideo om lange ritten met een elektrische auto of oplaadbare hybridewagen voor te bereiden met de dienst ‘Charge my Car’, beschikbaar in de app Free2move. Ga naar het grootste Europese oplaadstation en bepaal de optimale route om al uw ritten te vergemakkelijken, zelfs de langste.

Instructievideo’s MyDS
Bekijk onze reeks instructievideo’s (videotutorials) om u te helpen optimaal van uw wagen en diensten te genieten via de daartoe voorziene app.
ROADSIDE ASSISTANCE
Geef een pechgeval aan en volg de aankomst van de takelwagen in real time. Via de MyDS-app vraagt u bijstand aan, geeft u uw situatie door, bevestigt u uw locatie en belt u de pechverhelping. 
SCAN MY CAR
Ga naar de interactieve handleiding om met uw DS aan de slag te gaan. Raadpleeg via de MyDS-app de voertuigdocumentatie en de gebruikershandleiding. Voor meer informatie zoekt u via foto of scant u uw DS. 
SEND 2 NAV
Plan uw route en stuur die met 1 klik naar het navigatiesysteem van uw DS. Voer via de MyDS-app uw bestemming in en stuur die naar uw wagen. U kunt ook Google Maps, Apple Plan of Waze gebruiken om uw route te delen. 
Services op maat
ONLY YOU
Ontdek ons programma van diensten op maat!
MyDS-app
Doorloop het MyDS-materiaal (videotutorials) om u te helpen optimaal van uw wagen en zijn diensten te genieten.