Ga naar inhoud

DS AERO SPORT LOUNGE

De concept car die reizen heruitvindt

De toekomst van de auto is gearriveerd. DS AERO SPORT LOUNGE, ontstaan uit de knowhow van gepassioneerde en geëngageerde mannen en vrouwen, belichaamt de ambitie van DS Automobiles om een andere visie op de auto voor te stellen. Van een eenvoudig object verandert het in een kunstwerk dat van elke rit een inspirerende reis maakt.
Avant-garde lines
De DS AERO SPORT LOUNGE is breed, laag, lang en licht. Met zijn fastback saloon lijnen combineert hij aerodynamische efficiëntie met een fenomenaal design. 
Een lichtsignatuur
DS AERO SPORT LOUNGE profiteert van de nieuwe mogelijkheden van elektrificatie: verlichting van de E-TENSE-signatuur, lichtmonogram en hypnotiserende grafische animatie. 

De kracht van lijnen

Met zijn zwaluwlook in de kleur Cristal Pearl zweeft DS AERO SPORT LOUNGE niet alleen op de lucht, maar maakt hij daar ook gebruik van. Zijn grote daklijn in combinatie met het ontbreken van fysieke buitenspiegels, vervangen door camera’s, geeft hem een emotionele en expressieve stijl voor een dynamisch design en uitgesproken uitstraling.

Verfijning en technologie

Het bijzonder ruime interieur van DS AERO SPORT LOUNGE behoudt de stijlelementen van gespierde profielen. Aan beide zijden van de cockpit maken de schermen het mogelijk om bepaalde functies te bedienen door het dashboard volledig vrij te maken. Voor de inzittenden komt het tot leven met de elementen die nodig zijn voor het navigatiesysteem, terwijl de rijgegevens in augmented reality op de voorruit worden geprojecteerd.

Edele materialen

DS AERO SPORT LOUNGE combineert kunst en technologie door een beroep te doen op de unieke knowhow van kunstateliers en ambachtslieden: inlegwerk, satijnkatoen, microvezel uit drie materialen.
Inlegwerk
Cotton satin
Microvezel uit drie materialen

Technologie aan boord

Tussen de zetels fungeert de centrale armsteun als leidraad. Dankzij de technologieën Leap Motion en Ultrahaptics hoeft de hand voor de bediening slechts een enkele beweging te maken en krijgt hij een zintuiglijk antwoord.

Geconnecteerd vermogen

Op de motorkap brengt een lichtgevend zwaard informatie naar het interieur om IRIS, de artificiële intelligentie van DS AERO SPORT LOUNGE, te stimuleren. De E-TENSE-motor levert 500 kW vermogen, gekoppeld aan een batterij van de nieuwe generatie van 110 kWh, voor een rijbereik van meer dan 650 km en acceleraties van 0 tot 100 km/u in slechts 2,8 seconden. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION verzekert een optimaal comfort.

Een hoogwaardig technologisch laboratorium

DS E-TENSE PERFORMANCE werd in reële omstandigheden getest door onze Formule E-piloten en beschikt over een buitengewoon regeneratiesysteem voor de 600 kW-batterij tijdens het vertragen en een krachtig acceleratievermogen dat hem in 2 seconden van 0 tot 100 km/u doet versnellen. 

De toekomst van de auto

De concept car DS E-TENSE PERFORMANCE

Avant-gardistisch design, unieke esthetiek, de belichaming van de gekste fantasieën: concept cars zijn kunstwerken.

Expertise

Neem een kijkje achter de schermen van de werkplaatsen van DS Automobiles.