Ga naar inhoud
 
VERBRUIK IN PRAKTIJKOMSTANDIGHEDEN
Om zijn klanten beter te informeren stelt DS Automobiles, merk van de Groep Stellantis, een onafhankelijke en gecertifieerde meting voor van het verbruik in praktijkomstandigheden.

De groep heeft zich aangesloten bij de niet-gouvernementele organisatie Transport & EnvironmentTransport & Environnement: milieuorganisatie die gespecialiseerd is in het implementeren van een duurzaam transportbeleid op Europese schaal  en bij de federatie France Nature EnvironnementFrance Nature Environnement: Franse federatie van de organisaties die zich inzetten voor het behoud van de natuur en het milieu . Samen hebben ze een protocol opgesteld voor metingen van het verbruik in praktijkomstandigheden, goedgekeurd door het classificatiebureau Bureau VeritasBureau Veritas: wereldwijd classificatieorganisme voor inspectie, certificatie en laboratoriumtests. .

 

Dit protocol voorziet metingen van het verbruik in praktijkomstandigheden van de voertuigen in het verkeer, op een parcours van 92,3 km over stadswegen, autowegen en snelwegen. De gemeten voertuigen rijden op openbare wegen in gewone verkeersomstandigheden, met passagiers en bagage aan boord. Ook de airconditioning of de verwarming wordt bediend. De hoogteverschillen op de wegen zijn representatief voor de praktijkomstandighedenDe opgegeven cijfers, die onderscheiden moeten worden van de EU-verbruikswaarden, hangen af van deze hypotheses en omstandigheden. Ze hebben dus geen algemene waarde Het meetprotocol is beschikbaar op de site van de Groep Stellantis, www.stellantis.com. .

 

Dit past in het kader van de transparantie die DS Automobiles, merk van de Groep Stellantis, naar zijn klanten toe wilt uitdragen.

Bereken het verbruik

OM VERDER TE GAAN

Milieubeleid
Ontdek ons programma en onze metingen 
Ecologisch sterke technologieën
Innovatieve motoren