Ga naar inhoud
DS X E-TENSE
Droomauto
HET HUWELIJK TUSSEN TECHNOLOGIE EN POËZIE
Een gepassioneerde en passionele auto voor adembenemende prestaties. Zijn design maakt hem vederlicht en muisstil.
DS X E-TENSE IS ASYMMETRISCH
De definitie van licht
Voor het koetswerk werden nieuwe technologieën toegepast, zodat het bij een botsing weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt en de voorkant is voorzien van roosters die zich aan de wegomstandigheden aanpassen. De lichtintensiteit – via de lichtgevende doeken DS LIGHT VEIL – en de koelcapaciteiten richten zich naar de behoeften van de inzittenden, de wagen en de omgeving.
Een uniek design
Dromen van de auto van 2035 heeft de team van DS Automobiles ertoe aangezet een asymmetrische driezitsvorm te creëren in een unieke combinatie van twee wagens om uw rijstijl te kunnen kiezen.
FANTASIERIJKE TECHNOLOGIEËN
De 100% elektrische motor garandeert een weergaloze respons. De centraal voorin, tussen de wielen geplaatste motor levert in het verkeer een vermogen van 400 kW (540 pk). Op het circuit zorgt een specifieke modus voor een vermogen van 1.000 kW (1.360 pk) en kan u ten volle genieten van de ophangingen die werden bedacht door DS Performance, het technische team dat actief is in de Formule E. Het chassis van carbon rust op veren en torsiestangen met innovatieve eigenschappen. De aandrijving, de grip en het afremmen worden beheerd door een fysiek en computergestuurd systeem om optimale prestaties te leveren, ongeacht de ondergrond.
EEN COCON VOOR ZICHZELF
Aan de rechterkant heerst een andere sfeer. De bestuurder wordt passagier, alleen of vergezeld, wanneer hij in de cocon stapt die toegankelijk is via een vlinderdeur. De asymmetrie zorgt voor nieuwe volumes onder een capsule van doorzichtig glas.  De passagier neemt plaats in een sensueel omhulsel, in een ruime zetel in de vorm van een vogelvleugel, geventileerd en masserend, met een verenstola op het bovendeel. De ervaring van autonoom rijden blijkt buitengewoon. Naast de vingertoppen worden ook de oren verwend. Het interieur vormt een onderdompelende geluidsbubbel voor ultiem luisterplezier, ontworpen door FOCAL. Het dashboard werd opnieuw uitgevonden als voortbrenger van een vloeiende muziekstroom: in real time aangepaste geluidsbundels volgen de luisteraar en passen zich aan elk van zijn bewegingen aan.

EEN OPWEKKER VAN RADICALE EMOTIES

De cockpit gaat open met een vleugeldeur bekleed met carbon en leder. Het oog valt op een piramidevormige zetel die zich aan de lichaamsvorm van de bestuurder aanpast zoals een kuip in een eenzitter. De bestuurder zit aan een stuurwiel, symbool van de passie voor auto's, dat bestaat uit leder, hout en metaal. Het tweekleurige anilineleder combineert Millenium blauw met marineblauw. De “point perle”-stiksels, zo dierbaar voor DS, blijven behouden. Deze details versterken voor de bestuurder de sensaties in de cockpit en zorgen nog vóór het vertrek voor een adrenalinestoot.

De toekomst van de auto

De concept car DS Aero Sport Lounge

Avant-gardistisch design, unieke esthetiek, de belichaming van de gekste fantasieën: concept cars zijn kunstwerken.

Expertise

Neem een kijkje achter de schermen van de werkplaatsen van DS Automobiles.