Ga naar inhoud

HAUTE COUTURE-WERELD

Uitmuntende afwerking

Onze productieauto's komen voort uit de innovatie en inventiviteit van onze vakmensen en zitten boordevol expertise en unieke savoir-faire, hoogwaardige materialen en elegante afwerkingen. Bij DS weerspiegelt elk model persoonlijke expressie met een onvergelijkbaar ontwerp, baanbrekend plezier en ongelooflijk comfort.

Sierstiksels ‘Point Perle’

De Point Perle-techniek, geïnspireerd op haute couture en geperfectioneerd door onze ambachtslieden, voegt een gedetailleerde elegantie en verfijning toe en vormt een ware technische uitdaging. Deze draad, die verschijnt en onmiddellijk weer in het leder verdwijnt om de sierstiksels ritme te geven, vergde ruim vier jaar ontwikkelingstijd en een speciale machine. Het is een uniek procedé in de autowereld, dat al snel uitgroeide tot een onmisbare signatuur van DS Automobiles.

 

Met dank aan Invenio Flory, ontwerper van hedendaagse sierwerken, die ons toestemming gaf om in hun studio te filmen: www.invenioflory.fr

‘Clous de Paris’-guilloches

Golven, karaktertrekken, veel gratie en een ongelooflijke techniek. De guillocheafwerking ‘Clous de Paris’ stamt uit de wereld van de tophorloges en put inspiratie uit de piramide van het Louvre. Ze bestaat uit kleine spijkers met piramidevormige koppen die elkaar kruisen in een verfijnd spel van licht en schaduw. Dit motief van gebeiteld metaal is een eerbetoon aan de lichtstad Parijs en verfraait onze oppervlakken met de hoge eisen en complexiteit van kunstambachten.

Horlogebandmotief

De bracelet-afwerking, de emblematische plooitechniek die onze zetels siert, is een onvermoeibaar werk van leder en vormen, tekeningen en uitzonderlijke knowhow. Een enkel vel leder wordt uitgesneden, gewatteerd en geplooid door onze meester-ledermakers, om een uniek stuk te verkrijgen, een toonbeeld van avant-gardisme. Hoewel deze afwerking aanvankelijk was voorbehouden aan onze concept-cars, maakt ze voortaan deel uit van elk DS Automobiles-interieur.

INSPIRATIES

Ontmoet de ambachtslieden die onze knowhow inspireren

Aandacht voor detail

Neem een kijkje achter de schermen van de uitmuntende knowhow van DS Automobiles, die wordt bestendigd door uitzonderlijke traditionele ambachtslieden.

UITMUNTENDHEID CULTIVEREN

Onze conceptcars vormen echt een speeltuin om onze technieken en onze knowhow uit te proberen. Ze bieden onze teams de gelegenheid om nieuwe materialen en technologieën te testen, partnerschappen aan te gaan met gerenommeerde ambachtslieden en al hun handelingen te perfectioneren om een innovatieve en hoogwaardige rijervaring uit te werken.

Voorproefje van de toekomst

Om deze conceptcars vorm te geven, laten onze ingenieurs en ambachtslieden zich inspireren door de wereld van de Parijse luxe en bedenken ze de technologieën van morgen, zonder daarbij het mooie, zintuiglijke en unieke uit het oog te verliezen. Onze nieuwste creatie, DS AERO SPORT LOUNGE, opent de weg naar de toekomst van DS Automobiles, waarin de auto zijn eigen intelligente, configureerbare, geconnecteerde en verfijnde ruimte wordt.

EEN VIRTUOSE UITVOERING

Onze ambachtslieden, zadelmakers, ontwerpers, partners, experts en ingenieurs kennen hun materie en tillen de technologie naar een hoger niveau om elk detail en elke afwerking te bewerken en een voorwerp te creëren in een mix van verfijning en prestaties. Sommige, volledig met de hand vervaardigde decoraties, zijn uitgegroeid tot een emblematische signatuur van ons merk en dompelen u onder in onze innovatieve wereld van ongelofelijk comfort.

OM VERDER TE GAAN

Erfgoed

Geïnspireerd door de originele DS die in 1955 werd voorgesteld, ontpopt het in 2014 opgerichte DS Automobiles zich tot een symbool van durf en innovatie.

PARTNERSCHAPPEN

Maak kennis met onze partnermerken die geselecteerd zijn vanwege hun uitmuntende waarden