NL / FR

OPLADEN Laad dagelijks op, rij zuiver elektrisch

De batterij opladen is cruciaal om maximaal voordeel te halen uit een elektrische auto of oplaadbare hybridewagen. Wanneer u uw wagen niet gebruikt, volstaan enkele seconden om hem aan te sluiten en op te laden. We raden u aan uw oplaadbare hybridewagen dagelijks op te laden om optimaal te genieten van elektrisch rijden.

Uw DS opladen

MANIER VAN OPLADEN Thuis of op het werk laden

Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw E-TENSE op te laden, elk met hun eigen laadtijd. Met zijn vele troeven, zoals zijn laadsnelheid en veiligheid, is de DS Wall Box de laadoplossing die we verkiezen. Onze elektrische en oplaadbare hybridewagens zijn compatibel met deze oplaadmodi.

DS Wall Box

Met onze DS Wall Box kunt u uw DS op een veilige en optimale wijze opladen. Onze partner ZeBorne biedt u een volledige diagnose aan om na te gaan welke DS Wall Box het best is aangepast aan uw elektrische installatie en uw gebruik. Naargelang de gekozen stroomsterkte kunt u uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE in 5.15 uur opladen met een driefasige Mode 3-kabel*.

Versterkt stopcontact

De installatie van een versterkt stopcontact dringt de laadtijd van uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE aanzienlijk terug dankzij de beveiligde sturing die het vermogen verhoogt. Zo kunt u uw dagelijkse 50 km in 2.30 uur opladen met een versterkte Mode 2-kabel

Huishoudelijk stopcontact

Onze E-TENSE-modellen kunnen gemakkelijk worden opgeladen aan een klassiek huishoudelijk stopcontact, dankzij de Mode 2-kabel die standaard wordt geleverd bij aankoop. Met deze noodoplossing kunt u in minder dan 10 uur 100 km rijbereik toevoegen voor de DS 3 CROSSBACK E-TENSE. 

Aangezien het elektrische rijbereik van deze wagens kleiner is dan dat van zuiver elektrische modellen, zijn de laadtijden een stuk korter. Reken op 2 uur voor een volledige oplaadbeurt van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE met een DS Wall Box van 7,4 kW.

Geniet van een installatie op maat

Met een oplossing op maat van particulieren en zakelijke gebruikers helpt DS Automobiles u bij de installatie van uw laadpaal door onze twee partners:

 • Zeplug voor de installatie van een laadpaal thuis
 • ZEborne voor de installatie van een laadpaal op uw werkplek

Laadkabels

Om uw elektrische auto of oplaadbare hybridewagen op te laden, bestaan er verschillende soorten kabels op maat van de gekozen laadoplossing en het vermogen van de geïntegreerde lader van uw voertuig. Al onze oplaadkabels zijn als accessoire verkrijgbaar. Raadpleeg de dichtstbijzijnde DS STORE om ze te ontdekken.

Mode 2-kabel

Deze kabel kan een vermogen van 1,8 kW aan. Hij is geoptimaliseerd voor gebruik aan een huishoudelijk stopcontact.

Versterkte Mode 2-kabel

Deze kabel kan een vermogen van 3,2 kW aan. Hij is geoptimaliseerd voor gebruik aan een versterkt huishoudelijk stopcontact.

Eenfasige Mode 3-kabel

Deze kabel kan een vermogen van 7,4 kW aan. Hij is geoptimaliseerd voor gebruik aan een DS Wall Box van 7,4 kW of een openbare laadpaal.

Driefasige Mode 3-kabel

Deze kabel kan een vermogen van 22 kW aan. Hij is geoptimaliseerd voor gebruik aan een DS Wall Box van 11 of 22 kW of een openbare laadpaal.

Openbaar laden Krijg toegang tot het grootste netwerk van laadpalen

Om toegang te krijgen tot het steeds groeiende netwerk van openbare laadpalen verdient het aanbeveling om een abonnement te nemen. Charge My Car, een aanbod ontwikkeld door onze mobiliteitspartner Free2Move, geeft u toegang tot het grootste Europese netwerk van openbare laadpalen. In de stad of voor een lange rit krijgt u dankzij een specifieke navigatiefunctie gemakkelijk toegang tot alle laadpunten die compatibel zijn met de DS 3 CROSSBACK E-TENSE of DS 7 CROSSBACK E-TENSE.

Charge My Car by Free2Move-aanbod: 1 jaar gratis abonnement

Rijd in alle sereniteit: geniet een jaar lang Charge My Car bij aankoop van uw DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Krijg toegang tot het grootste Europese netwerk van laadpalen: laad uw wagen op aan meer dan 220.000 laadpunten in heel Europa.

laadtijden

Meer weten over laadtijden

Het opladen van uw elektrische wagen gebeurt via twee beschikbare energietypes: wisselstroom (AC) of gelijkstroom (DC). Wisselstroom, waarmee de meeste openbare netwerken werken, maakt het mogelijk om uw batterij thuis of aan een openbare laadpaal op te laden. De oplaadtijd hangt vervolgens af van het vermogen (kW) van de laadkabels in combinatie met de capaciteit van de geïntegreerde lader van uw DS.

Andere laadpalen zijn doorgaans beschikbaar op autosnelwegen en zetten wisselstroom om in gelijkstroom. Zo maken ze het mogelijk om uw wagen tijdens een lange rit snel en optimaal op te laden. Opgelet: ze zijn alleen geschikt voor 100% elektrische voertuigen.

Hoe lang moet de DS 3 CROSSBACK E-TENSE* opladen

Laadpaal 22 kW (wisselstroom)

Laadt uw accu in slechts 2 uur voor 40 procent op met de geïntegreerde lader van 11 kW.

Laadpaal 50 kW (gelijkstroom)

Benut uw lunchpauze om uw wagen op te laden. 1 uur is voldoende om de batterij voor 85 procent op te laden met de standaard meegeleverde kabel.

Laadpaal 100 kW (gelijkstroom)

Laad uw DS snel op tijdens uw pauze. In 30 minuten recupereert u tot 80 procent van uw autonomie met de standaard meegeleverde kabel.

* Met uitzondering van laadpunten van 100 kW, die enkel toegankelijk zijn voor de DS 3 CROSSBACK E-TENSE. De laadpalen van 22 kW en 50 kW zijn ook compatibel met de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4.

Ontdek onze E-TENSE-modellen

 • DS 3 CROSSBACK E-TENSE DS 3 CROSSBACK E-TENSE

  Prijs Vanaf 38 400,00€ BTWI

  Of 523 €/maand Excl.BTW

 • DS 4 E-TENSE DS 4 E-TENSE

  Prijs Vanaf 29 900,00€ BTWI

  Of 449 €/maand Excl.BTW

 • DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4

  Prijs Vanaf 49 290,00€ BTWI

  Of 688 €/maand Excl.BTW

 • DS 9 DS 9

  Prijs Vanaf 56 490,00€ BTWI

  Of 791 €/maand Excl.BTW