NL / FR

Rijhulpmiddelen opgenomen in PSA Verzekering

          

HINDERNISSENDETECTOR VOOR- EN ACHTERAAN 

De wagen is vooraan en achteraan uitgerust met sensoren die de nabijheid van voorwerpen aangeven. Geluids- of visuele signalen helpen schade te voorkomen bij het parkeren of tijdens manoeuvres. Park Assist gaat nog een stap verder en kan een vrije parkeerplaats zoeken of autonoom manoeuvres uitvoeren.

          

ACTIEVE DODEHOEKBEWAKING 

Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer er een voertuig in zijn dode hoek rijdt. Dat komt de veiligheid ten goede en beperkt de kans op ongevallen bij rijstrookwissels. Wanneer de bestuurder toch van rijstrook verandert terwijl er een wagen in de dode hoek rijdt, grijpt het systeem direct in op het stuur om het risico op aanrijdingen te verminderen.

          

DS DRIVER ATTENTION MONITORING 

 

Ce système est couplé à la caméra infrarouge placée au-dessus du volant; il analyse en permanence le visage du conducteur. Il déclenche automatiquement un signal sonore et une alerte sur le combiné pour notifier au conducteur son inattention et ainsi prévenir tout risque d'accident.

          

ACTIEVE RIJSTROOKASSISTENT

Dit systeem vult de rijstrookassistent aan en maakt het mogelijk om het traject van de auto te corrigeren door progressief tegen te sturen en de auto weer naar het midden van de rijstrook te leiden.

AUTOMATISCHE NOODREMHULP

Automatisch remsysteem dat de bestuurder helpt om ongevallen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Deze technologie wordt standaard aangeboden op alle versies van de DS 3 CROSSBACK.

          

DS DRIVE ASSIST

Deze functie staat de bestuurder bij dankzij de rijstrookassistent en de adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go-functie en stelt hem op elk moment in staat om de controle over zijn wagen terug over te nemen. De wagen houdt automatisch de ingestelde snelheid aan en past deze aan om een veilige afstand ten opzichte van voorliggers te bewaren, en dat tot de wagen volledig stilstaat.